BIST 10.345
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.461,93
HABER /  GÜNCEL

Saldırı öncesi gelen şok telefon

Bursa'da bir gazeteci, yaptığı ihale haberi nedeniyle saldırıya uğradı. Gazetecinin kolu alçıya alındı. Dikkat çeken nokta, saldırıdan önce gazeteciye gelen telefondu...

Abone ol

Bir ihale haberi nedeniyle üç hafta önce Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde saldırıya uğrayan ve kolu alçıya alınan gazeteci Halit Demirhan, kolunda gizli kırık olabileceği gerekçesiyle dün (Cuma) tomografi çektirdi.

15 Haziran gecesi beş kişinin saldırısına uğrayan ve saldırının organize şekilde geliştiğine inanan gazeteci Demirhan, tam teşhis konarak sağlık raporu verilmesinden sonra suç duyurusunda bulanacak.

Saldırıya karıştığı gerekçesiyle şu ana kadar bir tek Muhammet Elvir gözaltına alındı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"İhaleleri yazdınız ama biz de Roma'yı yaktık"

Belediye ihalelerle ilgili Orhangazi Lider Gazetesi'ne yazı yazan gazeteciye saldırıya uğramasından beş dakika önce gelen telefonda, "İhaleleri yazdınız ama biz de Roma'yı yaktık" denmişti.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi ve Basın Konseyi, gazeteci Demirhan'a yapılan saldırıyı protesto etmişlerdi.

BGC ve ÇGD ortak açıklamasında, haberler nedeniyle gazetecileri susturma ve yıldırma amacı taşıyan çirkin saldırıların geçmişte de yaşandığını bildirildi. Örgütler, "Kamuoyunun bilgi edinme özgürlüğünü içine sindiremeyenlerin, çağdaş, demokratik, hukuk devletinde yaşadıklarını unutarak gerçekleştirdiği bu tür çirkin saldırılar bizleri hiçbir zaman yıldıramayacaktır" dediler.

Kaynak: www.bianet.org