BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Lise öğrencisi ile lişkiye girdi ama...

17 yaşındaki öğrenci ile ilişkiye giren ve tutuksuz yargılanan 52 yaşındaki hayat kadını mağdurun 15 yaşını doldurması nedeniyle ceza almaktan kurtuldu

Abone ol

Adana'da 2 yıl önce lise öğrencisi 17 yaşındaki B.P. ile para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan 52 yaşındaki M.Ö., şikayetçinin olay tarihinde 15 yaşını doldurduğu anlaşılınca ceza almaktan kurtuldu.

Mahkeme hakimi, ’cinsel istismar’ suçunda, mağdurun yaşının 15’ten büyük olması halinde suçun şikayete bağlı olmasından dolayı davanın düşürülmesine karar verdi.

HIV VİRÜSÜNE RATLANMADI

Geçen yıl halsizlik, kusma ve vücutta kırgınlık şikayetleriyle Adana Devlet Hastanesi’ne giden B.P.’nin şikayetlerinin AIDS bulgularıyla benzerlik göstermesi üzerine Eliza testi yapıldı. Cinsel yolla bulaştığı düşünülen hastalığı, bir yıl önce birlikte olduğu M.Ö’den kapmış olabileceğini söyleyen B.P’nin ifadesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, kadını gözaltına aldı. Para karşılığı fuhuş yaptığını kabul eden M.Ö. ile B.P.’nin tahlillerinde, HIV virüsüne rastlanmadı. M.Ö. de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı, M.Ö. hakkında, ’cinsel istismar’ suçundan 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan M.Ö., kendisinin para karşılığı ilişkiye girdiğini, ancak mağdur ile cinsel ilişkiye girip girmediğini hatırlamadığını söyledi.

20 LİRAYA İLİŞKİYE GİRDİ

Kadınla 20 lira karşılığında birlikte olduğunu belirten B.P. ise, sanıktan şikayetçi olmadı. Yapılan araştırmada, B.P.’nin olay tarihinde 15 yaşını doldurduğu anlaşıldı.

Mahkeme hakimi, ’cinsel istismar’ suçunda, mağdurun yaşının 15’ten büyük olması halinde suçun şikayete bağlı olması ve mağdur ile ailesinin de şikayetçi olmaması nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi.