BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Pakistan: Hindistan Keşmir'de askerimizi öldürdü

Pakistan ordusu, Keşmir'i ikiye ayıran sınır bölgesinde bir askerinin 'Hindistan ordusunun açtığı ateş sonucu' öldüğünü söyledi.

Abone ol

Pakistan ordusu, Keşmir'i ikiye ayıran sınır bölgesinde bir askerinin "Hindistan askerlerinin açtığı ateş sonucu" öldüğünü söyledi.

Tartışmalı Keşmir bölgesinin Hindistan ile Pakistan'a ait bölgelerini ayıran sınırda son beş gündür yaşanan üç ayrı olayda iki taraftan da askerlerin öldüğü bildiriliyor.

Pazar günkü olayda bir Pakistan askeri, Salı günü ise iki Hindistan askeri ölmüştü.

Hindistan dün öldürülen askerlerinden birinin kafasının kesildiğini belirtti.

60 yıldır tartışmalı halde olan Keşmir bölgesi üzerinde iki ülke de hak iddia ediyor.

Provokasyon

Bugünkü iki Hint gazetesinde yayımlanan haberde, Keşmir'deki son çatışmaların Hindistan ordusu tarafından provoke edilmiş olabileceği söyleniyor.

Haberde geçen yıl 70 yaşındaki bir kadının hiçbir engelle karşılaşmadan Keşmir'i ayıran sınırdan geçmesi üzerine Hindistanlı komutanların yeni gözlem noktaları oluşturulması emri vererek ateşkes anlaşmasını bozdukları ifade ediliyor.

Hindistan ordusu provokasyon suçlamasını reddetti.

Keşmir'de Hindistan ile Pakistan arasında 2003'ten bu yana ateşkes uygulanıyor.

Pakistan merkezli militanların 2008'de Mumbai'de saldırı düzenlemesi üzerine Hindistan barış sürecini askıya almıştı. Müzakereler geçen yıl Şubat ayında yeniden başladı.

Keşmir'in Hindistan'ın idaresindeki bölümünde 1989'da başlayan silahlı ayaklanma sırasında binlerce kişi ölmüştü.

Geçen ay Hindistan ile Pakistan arasında imzalanan anlaşma gereğince bazı geçişler için vize sınırlamasının gevşetilmesi kararı alındı.