BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  DÜNYA

Filistinli taraflardan kritik karar

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Başmüzakerecisi Saib Ureykat, Doha'da buluşan taraflarla ilgili son durumu anlattı.

Abone ol

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Başmüzakerecisi Saib Ureykat, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in, Mısır'ın başkenti Kahire ve Katar'ın başkenti Doha'da yapılan görüşmelerde alınan kararların uygulanması üzerinde mutabakata vardıklarını söyledi.

Ureykat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahire'de Fetih ve Hamas heyetleri arasında ''milli mutabakat hükümeti'' kurulması için dün yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek, ''Filistin uzlaşma komisyonlarının, önümüzdeki hafta çalışmalarına başlaması ve Kahire'de Şubat'ın ilk haftasında Filistinli grupların genel sekreterlerinin katılacağı bir toplantı yapılması kararlaştırıldı'' diye konuştu.

Filistinli gruplar arasında sağlanacak uzlaşma ile bölünmenin son bulacağını belirten Ureykat, ''Abbas ve Meşal, Kahire ve Doha'da yapılan görüşmelerde alınan kararların uygulanmasında mutabakata vardı'' dedi.  

Öte yandan Abbas, dün yaptığı açıklamada, Meşal ile 1967 sınırları dahilinde iki devletli çözüm konusunda mutabık olduklarını ancak Meşal'ın çözümün ''direniş ve barışçıl seçenekleri içinde barındıran müzakereler'' aracılığı ile olması gerektiğini vurguladığını söylemişti.

Abbas ve Meşal, Filistinli gruplar arasında ''milli mutabakat hükümeti'' kurulması çerçevesinde 2012 Mayıs ayında Kahire'de, 2012 Şubat ayında Doha'da görüşmeler yapmıştı. Hamas ve Fetih heyeti temsilcileri, Abbas başkanlığında bağımsız isimlerden oluşan bir geçiş hükümeti kurulması konusunda anlaşmıştı.