BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  SPOR

Lig akşamki maçla biter

Trabzon-Fenerbahçe derbisini Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu yorumladı:

Abone ol

Trabzon-Fenerbahçe derbisini Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu yorumladı: Kazanırsa Fener diğer sonuçlarda ise Cimbom şampiyon olur
* Ligde heyecan dorukta... Fenerbahçe, bugün Trabzon Avni Aker Stadyumu'nda Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor ve gözler bu derbiye çevrildi. Bu maç, ligin sonucuna ne oranda yansır?
Şansal Büyüka: Açıkça, "Fenerbahçe, Trabzon'da bu hafta kazanırsa, şampiyon olur" diye düşünüyorum ve ekliyorum: Fenerbahçe'nin beraberliği bile Galatasaray'ı şampiyon yapar. Dolayısıyla bu maça Fenerbahçe'nin asılması şart... Aslında söyleyecek fazla bir şey de yok. Her şey, şu üç haftadır ayna gibi ortada!..

FENER'İN EN ZOR MAÇI
* O aynanın yansımasında neler görüyorsunuz?
Ş.B.: Aynanın yansımasında önce bugünün düğümünü görüyorum! Bu düğümü Fenerbahçe çözerse, şampiyonluğun düğümünü de çözmüş olur.

* Erman Bey, "Bu derbi ligin kaderini ne oranda etkiler?" sorusuna siz ne diyeceksiniz?
Erman Toroğlu: Bence, Fenerbahçe'nin oynayacağı son maç budur! Trabzon maçını aldığı an, "Fenerbahçe şampiyon oldu" derim. Ama vurgulamak lazım, bu maç belki de Fenerbahçe'nin bu sezon oynayacağı en zor maç olacak. Tek avantajları, şu anda ligin direksiyonunun kendi ellerinde bulunması. Açarsak, yalnız kendi maçlarına bakacak, bu maça konsantre olacak, Galatasaray'ın maçını düşünmeyecekler!.. Galatasaray'ın dezavantajı ise, kendisi oynarken Fener'i düşünmesi olacak.

TRABZON İÇİN RÖVANŞ
* "Trabzon'da ne olur?" diye sorarsam...
E.T.: "Bu maç, kesin olarak Galatasaray maçından çok daha zor geçecek" derim. Bir de bu maç golsüz bitmez!..

* Ya beraberlik olursa?..
E.T.: Beraberlik olursa da, büyük ihtimalle Galatasaray şampiyon olur.

* "Lig bu hafta biter" diyebilir miyiz?
E.T.: Diyebiliriz... Lig bu hafta öyle ya da böyle biter.

* Peki Fenerbahçe, karşısında nasıl bir Trabzonspor bulur?
E.T.: Trabzonlular; Trabzon'u Aykut ve Oğuz'un golleri sonucu şampiyonluktan koparan o meşhur maçı unutmuyorlar!.. Acısını çıkarmak isteyebilirler... Dolayısıyla Trabzon canla başla oynar. Ayrıca Trabzonlulara Fenerbahçe antipatik, Galatasaray sempatik gelir. Unutmamalı ki, Trabzon'un ilk takımı sarı-kırmızı İdman Ocağı'dır ve Galatasaray kökenlidir. Trabzon'da Fener'e karşı inanılmaz bir antipati vardır.

İREM BARUTÇU