BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan arkadaşını seçti

Başbakan Erdoğan'ın da forma giyeceği liderler maçında oynayacak Türk futbolcu belli oldu

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın da forma giyeceği Avrupa Liderleri-Latin Amerika Liderleri futbol maçında Türkiye'den katılacak futbolcu belli oldu. Erdoğan, eski takım arkadaşı Nevruz'la sahaya çıkacak.

Erdoğan, Kasımpaşa'dan mahalle arkadaşı olan ve Fenerbahçe'de de forma giyen Nevruz Şerif'i Viyana'ya götürmeye karar verdi. 50 yaşın üstünde olma şartına da uyan 55 yaşındaki Nevruz Şerif, Erdoğan'la birlikte Kasımpaşa'daki Erokspor semt takımında top koşturdu. Nevruz Şerif'e Viyana'da maç yapma teklifi Başbakan'ın ağabeyi Mustafa Erdoğan aracılığıyla iletildi. Şerif, "Bu konuda Başbakan beni aramadı ama ağabeyinden telefon geldi. Ben de seve seve oynayacağımı bildirdim. Ben kendisinden 3 yaş büyüğüm ama Kasımpaşa'daki Erokspor'un başarısı için birlikte ter döktük" dedi.

YÜKSEK TANSİYONLA MAÇ

Kendisi dışında birkaç ismin daha alternatif olarak bulunduğunu belirten eski futbolcu Nevruz Şerif, "Ancak Viyana'ya büyük bir ihtimalle ben gideceğim. Dünyanın önde gelen siyasi liderleri ile birlikte forma giyecek olmak beni heyecanlandırıyor" dedi.

NEVRUZ ŞERİF ANTRENMANLARA BAŞLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Avrupa Karması'nda oynamak üzere davet alan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Nevruz Şerif, antrenmanlara başladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nın Avusturya'dan, Finlandiya'ya geçmesi dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler kapsamında kurulacak Avrupa Futbol Karması'nda, Başbakan Erdoğan ile birlikte forma giyecek Nevruz Şerif, bugün Dereağzı Tesisleri'nde ilk çalışmasını yaptı.

Açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun, Başbakan Erdoğan'a eşlik edecek 50 yaşını doldurmuş isim olarak, 1970'li yıllarda Fenerbahçe forması giyen Nevruz Şerif'i belirlediği, daveti alan Şerif'in, Fenerbahçe Kulübü'nün Dereağzı Tesisleri'nde antrenman yaptığı bildirildi.
Viyana'da 11 Mayıs'ta oynanması planlanan ve hazırlıkları devam eden organizasyonda yer alacak Nevruz Şerif, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye'yi temsil edeceğim için çok mutluyum'' dedi.

AA