BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  MEDYA

Paşadan medyaya eleştiri

Emekli Orgeneral Necati Özgen, "Televizyon ve medyada ahlaki değerlerimiz zayıflatılıyor" dedi!

Abone ol

Emekli Orgeneral Necati Özgen, "Televizyon ve medyada ahlaki değerlerimiz zayıflatılıyor. Oysa ülkenin geleceği bu değerler istikametinde belirlenecektir" dedi.

Bazı ziyaretlerde ve temaslarda bulunmak için bir yerel gazetenin misafiri olarak Aydın'a gelen Necati Özgen, yaptığı konuşmada, görsel yayın organlarını eleştirdi. Özgen, bir televizyon kanalında yayınlanan 'Emret Komutanım' adlı dizinin gerçeklerden çok uzak olduğunu söyledi. Bu tür diziler ve yarışma programları ile insanların değerlerinin çürütüldüğünü ileri süren Özgen, "Televizyonlarda ve medyada insanların ahlaki değerlerini zayıflatıcı programlar yapılıyor. Bunlar, Türk milletin örf ve adetlerini zedeliyor. Oysa ki bizim Mustafa Kemal Atatürk'e yüzümüzü çevirmemiz gerekiyor. Bu cumhuriyet o, onun arkadaşları ve milletin işbirliği ile kurulmuştur. Ona sarılmalıyız. O, bizim için bir denge, ölçü ve şimendiferdir. Görüyoruz ki bu istikametten ayrılma ve uzaklaşmalar var. O zaman Türk Cumhuriyeti törpülenmeye, ezilmeye, Allah korusun parçalanmaya doğru gider diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kendisinden daha fazla hiç kimsenin Müslüman olamayacağını iddia eden Necati Özgen, "Mustafa Kemal laikliği devletin ortasına oturmuştur. Bundan, din konusunu geriye attığım anlaşılmasın. Bizim dinimiz bir tanedir. Atatürk de böyle demiştir. Dilim ve dinim benim vicdanımdadır. Kimse bunları söküp atamaz. Bu fikirleri gittiğim her yerde söylüyorum. Türkiye'nin geleceğini de bu istikamette görüyorum" diye konuştu.

Avusturya'dan gelen insanların Çanakkale'de tören yapmasını da eleştiren Özgen, "Adamlar bizi öldürmek için buraya gelmişler. Bu nasıl kardeşlik, düşüneyim. Emekli olduktan sonra Çanakkale'yi 2 defa ziyaret ettim. Gördüğüm manzara oranın kutsal bir mekan hale dönüştürülmüş olduğudur. Kalabalık ve oraya gelen insanların giyim tarzlarından, oranın Anıtkabir'e karşıt dini bir merkez olarak algılandığı anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

İHA