BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.421,05
HABER /  POLİTİKA

Liderlerin TÜRBAN düellosu

Üç liderin dili de sertti. Bahçeli, Baykal'a yüklendi. Baykal ise "Yeni bir peygamber mi geldi" diyerek ilginç bir çıkış yaptı.

Abone ol

Ankara'nın havası türban mutabakatı nedeniyle ısındı. Siyasi partilerin grup toplantılarına da bu konu damgasını vurdu. Bahçeli, doğrudan Baykal'ı hedef aldı... Baykal ise "türban yabancı üniforması" diye çıkıştı. Erdoğan ise sadece üniversitede yasağın kalkacağına dikkat çekti.

İşte liderlerin türban söylemleri;

Baykal tahrik peşinde
Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı): "Baykal'a hatırlatmak isteriz ki Cumhuriyetin ilkeleri konusunda kendisinden alacağımız hiçbir ders ve nasihat yoktur. Edibali'den bahsedip milliyetçi olunamayacağı gibi, seçim otobüslerinde başörtüsü kullanarak laiklik savunuculuğu yapılamayacağı çok iyi bilinmelidir. Baykal'ın yaptığı istismar ve tahrik çabasıdır."

Sadece üniversiteye özgürlük
Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan) : "Tek hedefimiz var; üniversite kapılarındaki kızlarımızın mağduriyetini gidermek. Başka hiç bir şeyi amaçlamadığımızın bilinmesi lazım. Yapılan düzenlemeler yükseköğrenimle sınırlıdır. Biz, üniversitelerdeki bu huzursuzluğu, yine üniversitelerde ortadan kaldırarak normalleşmeyi sağlayalım diyoruz, birileri çıkıp yeni sorun alanları icat etmeye çalışıyor. Kimse buna gayret etmesin ve bunları da iyi niyetle izah etmek mümkün değildir."

Yeni peygamber mi geldi?
Deniz Baykal (CHP lideri): "50 yıl önce türban var mıydı? Yeni bir peygamber mi türedi, geldi. 50 yıl önce müslüman yok muydu?
Türban kavramının takdim edilmesi büyük bir aldatmacadır. Türban sadece üniversiteyi kapsayacak sözüne kimsenin inanması mümkün değildir. Dini inancın gereği yüksek okulda örtüyor da niye genç kız lisede örtmüyor? Dini simgeleri kabul ettiği anda bunun önüne geçmek mümkün değildir."

Türban yabancı üniforması
"Gelen Anadolu'daki kadının taktığı yaşmak değildir. Gelen Arap, Vahabi, Abbasi, Emevi İslam yorumunun Türkiye'ye yönelik projelerin simgesi olarak işbirlikçilerle birlikte Anadolu'da dayattığı yabancı üniformadır. Gelen Kur'an'ın İslamiyeti değildir, gelen siyaset için geliyor."