BIST 10.732
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.532,36
HABER /  GÜNCEL

Fırtına ağaçları uçurdu

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan fırtına, bölgeyi felç etti...

Abone ol İzmir'de akşam saatlerinde başlayan fırtına, çok sayıda elektrik direğini ve araçları devirirken, bazı evlerin ise çatılarını uçurdu. Rüzgar nedeniyle kopan elektrik telleri ise yollarda tehlike saçtı.

Şiddetli poyraz Ege Bölgesi'nin büyük bölümünde etkili oldu. Saatteki hızı zaman zaman 92 kilometreye kadar ulaşan poyrazın etkisiyle TEDAŞ'a ait elektrik direği ve yol kenarındaki ağaçlar devrildi. Kopan elektrik telleri ise etrafta tehlike saçarken, devriye gezen polis ekipleri telsiz anonslarıyla kopan elektrik tellerini merkeze bildirerek TEDAŞ yetkilileri uyarıldı. Bayraklı Çay Mahallesi 1635 sokaktaki 130 numaralı evin çatısı uçtu. Büyükşehir Belediyesine bağlı İZULAŞ firmasında çalışan 44 yaşındaki Gündoğan Çetinkaya, evinin saçtan olan çatısının şiddetli rüzgarın etkisiyle uçtuğunu üzerindeki kiremitlerin ise kırıldığını belirtti.

URLA ELEKTRİKSİZ KALDI

Öte yandan, Karşıyaka 6183/1 sokakta bir ağaç otomobilin üzerine devrilirken, Alsancak Vapur İskelesi'nde bağlı olan vapurun halatı koptu. Rüzgar şiddetini sabah saatlerinde artırdı. Urla İlçesi'nde ise çok şiddetli esen rüzgar nedeniyle saat 24.00'te elektrikler kesildi. Yaklaşık 8 saat elektriksiz kalan İlçede yaşam felç oldu.

POYRAZ FIRTINASI DONDURDU

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, İzmir'de dün gece rüzgarın hızı Menderes'te saatte 92 kilometreye kadar çıktı. Rüzgar Çiğli'de saatte 81, Güzelyalı'da 57 kilometre hızla esti. Poyraz fırtınasının hızı bugün ve yarın düşecek. Hava yarın çok bulutlu olacak, sıcaklığının en yüksek 8, en düşük 2 derece olması bekleniyor. Perşembe'den itibaren sıcaklık artacak.