BIST 10.860
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.495,61
HABER /  POLİTİKA

Türban Vahhabi yorumu!

Baykal'a göre türban Arap-Vahhabi dayatması. Hedefte AK Parti ve MHP var.

Abone ol

CHP Lideri Deniz Baykal, MHP'yi AK Parti'ye alet olmakla eleştirdi.. Türbanın Anadolu'da yeri olmadığını Arap-Vahhabi İslam yorumunun işbirlikçilerle Türkiye'ye dayatması olduğunu iddia eden Baykal "50 yıl önce türban var mıydı? Yeni bir peygamber mi geldi? 50 yıl önce müslüman yok muydu?" diye sordu.

İşte Baykal'ın gruptaki konuşması:

-Ocak ayında varılan mutabakatla Anayasal çizgi yeni bir döneme sürüklenecek. Sanmayın ki konu kılık kıyafet sorunudur. Sanmayın ki onların bireysel özgürlüğüdür.

-Bu yeni, büyük tarihi sürecin çıkış noktası olarak masum insanların, toplumun değerler sisteminin bir fırsat, dayanak olarak kullanılmakta olduğuna tanık oluyoruz. Çoğu kez masum talepler dile getirilir. Ama nereye götüreceği nereye varılacağı hesap edilmez..

Anadolu müslümanlığı

-''İslamiyetin Anadolu'da nasıl bir yaşam biçimi ortaya koyduğuna hepimiz tanık olduk. Bizim İslamiyetimizde kadın, daima Ortadoğu ülkelerinde görülen İslamiyetten çok daha saygın, ağırlıklı, eşiklikçi bir konum elde etmiştir. Bizim İslamiyetimizde kadın-erken ilişkisi daha çağdaş bir ilişki olarak gelişmiştir''

Devletin dini olmaz


-Hukuk düzenimiz dini temellere dayanmayacaktır. Bu tercih oylamayla referandumla olmadı. Yeni devleti şekillendirirken İslami ülkelerden farklı olarak önemli tercih yaptık. Din insanların dinidir devletin dini olmayacaktır. İyidir kötüdür tartışmaya açıktır.

-Bu önemli bir değişimdir. İnsanların inançlarına imanlarına karşı çıkmadı. İnançları devlete dayanları biliyoruz. Bu hatayı ülkemeze sürüklemeyelim.
Bu tarihi bir karar. Türkiye din devleti değil, bir laik cumhuriyet devleti olarak görüldü. Şimdi bu model bizim çıkış noktamızdır.

-Eğer böyle olmasaydı Lübnan'da, Arabistan'da Irak'ta yaşananlar burada da yaşanacaktı. İlk kez bu iktidar laikliğin yanlış olduğunu açıkça ifade etmişlerdir.

50 yıl önce müslüman yok muydu?

-''Nedir bu türban? 50 yıl önce türban var mıydı? 50 yıl önce insanlar Müslüman değil miydi? Yani İslamiyetin ayrılmaz parçası olarak sanki şimdi takdim edilmek istenen türban, gerçekten İslamiyetin ayrılmaz parçasıysa, 40-50 yıl önce Müslüman olanlar, bunun farkında değil miydi? İslamiyet yeniden mi yorumlandı? Yeni bir peygamber mi geldi?

-Türban son dönemin işidir. Türban kavramının takdim edilmesi büyük bir aldatmacadır. Dinin yeniden yükselmesi anlamına mı geliyor, yoksa dinin başka amaçlarla kullanılması anlamına mı geliyor? Dokunulmazlık için Anayasayı değiştiremiyoruz, Türkiye'nin temel sorunlarının çözümüne yardımcı olmak üzere Anayasayı değiştirmeye yönelmiyoruz. Ama Türkiye'ye dışardan dayatılmış olan, siyasal içerikli bir yaşam biçimi zorlamasına, Türkiye'nin Anayasası'nın kapısını açarak hoşgeldin diyoruz''

Önüne geçilemez


-Bir iş yapmışlardır. "Türban sadece üniversiteyi kapsayacak " sözüne kimsenin inanması mümkün değildir. Türbana, sadece üniversitede izin vereceğiz, lisede izin vermeyeceğiz'' denildiğini anımsatarak, ''Dini inancının gereği yüksek okulda örtüyor da 16-17 yaşındaki genç kız lisede dini inancının gereği niye örtmüyor? Bunun önüne geçmen mümkün mü?''

"MHP'ye alet oluyorsun" suçlaması

-''Hiçbir hukuki atraksiyon, AKP'yi bu istikamette destekleyen hiçbir büyük
hukukçu arkadaşımız zekasıyla, teknik beceresiyle başlatılan işin çok daha geniş kapsama ulaşmasını engelleyecek formülü bulmaya muktedir değildir. Şimdi ağlaşmanın da hiçbir anlamı yoktur. O formül, bu işi engeller mi, bu formül engeller mi? Seni kullanırlar. O formül, bu formül derler, sonra istedikleri formülü getirirler, koyarlar ve sen de buna alet olursun

-Gelen Anadolu'daki kadının taktığı yaşmak değildir. Gelen Arap, Vahabi, Abbasi, Emevi İslam yorumunun Türkiye'ye yönelik projelerin simgesi olarak işbirlikçilerle birlikte Anadolu'da dayattığı yabancı üniformadır. Gelen Kur'an'ın İslamiyeti değildir, gelen siyaset için geliyor.  

-Hedef Türkiye cumhuriyetidir. Bilerek yapanlar var, alet olanlar bahane uydururlar. O meydanda yarışsan ne olur yarışmasan ne olur. Mesele Türkiye cumhuriyetinin devam edip etmeyeceği.

-Bunların işbirlikçileri mi hesap soracak? Hedef laiklik ilkesidir. Düzenleme Anayasa'nın 2 maddesine aykırı. "Esasa bakamam usula bakarım" demesi beklenebilir mi? Bütün bunların ne olduğunu biliyoruz. Atatürk'e hakaret eden vekil şimdi idare amiri oldu. Böyle samimiyetsizlik olur mu?

Hz Ömer'in nezdinde bile yeriniz yok

-Siz Akbil yolsuzluğunun hesabını verememişken, Batı'nın ahlaksızlığını gündeme getiriyorsunuz. Hz. Ömer'in nezdinde bile yeriniz yok. Yaptığınızın ne batıda ne doğuda yeri var. Ne Hristiyanlıkta ne de İslamiyet'te yeri var.

Baykal'ın grup toplantısından sonra söz alan bir dinleyici tuğgeneralin istifasını gündeme getirdi. Çorlu'da 3 yıl önce "ilkokul öğrencilerine türban giydirilerek yürütülmesi kanıma dokundu" diyen kamutan, "O günden bugüne hiçbir şey yok değişmedi" diyerek  istifasını verdiğini hatırlattı.