BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

ÖLÜSÜN! Otopsin bile yapıldı

Bursa'da çalışan genç, tesadüf eseri ölü olduğunu öğrendi. Nasıl mı?

Abone ol Bursa'da seyyar satıcılık yapan genç, seferberlik işlemleri için gittiği askerlik şubesinde, 3 yıl önce elektrik çarpması sonucu ölüp cesedine Adli Tıp Kurumu tarafından otopsi yapıldığını öğrenince şok oldu.

ÖLDÜĞÜ YETMEMİŞ BİR DE OTOPSİ YAPMIŞLAR
Memleketi Şanlıurfa'dan seyyar satıcılık yapmak için Bursa'ya gelen 24 yaşındaki Mehmet Çoban, seferberlik işlemleri için tekrar memleketine gitti. Fakat Şanlıurfa Askerlik Şubesi, Çoban'ın resmiyette ölü olduğunu bildirdi. Kulaklarına inanamayan ve şaşkına dönen genç, Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat ederek ortada bir yanlışlık olduğunu belirtip, düzeltilmesini istedi. Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, Çoban'a kayıtlara göre kendisinin 7 Haziran 2005 tarihinde öldüğünü, 8 Temmuz'da ise Adana Adli Tıp Kurumu
tarafından otopsi yapıldığını söyledi. Şaşkınlığı daha da artan genç, bu büyük hatanın düzeltilmesini istiyor.

YAŞANANLARI PROTESTO ETTİ
Mehmet Çoban, hayatı boyunca hiç Adana'ya gitmediğini ve kendisini elektrik çarpmadığını söyledi. Başına gelenleri protesto etmek için tabuta giren genç, "Bir yere iş müracaatında bulunuyorum. İnternete baktıklarında (Sen ölüsün) diyorlar. Ha bu girdiğim tabutun içinde yaşamışım ha dışarıda, artık hiçbir önemi yok.

Zaten resmiyette ölü olarak gözüküyorum. Evlenmek istesem bunu bile yapamıyorum. Kimse ölü birine kızını vermek istemiyor. Kötü niyetli biri olsam suç işlerim. Nihayetinde ölüyüm, bana nasıl ceza verecekler? Ama ben namusumla seyyar satıcılık yaparak 10 kardeşime bakmaya çalışıyorum. Bu yanlışlık düzeltilsin. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaatta bulundum. Evraklarımı Adana'ya gönderdiler. Hala bir cevap gelmedi" diye konuştu.