BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  SPOR

Levent Akın'dan Nihat Özdemir'e tepki: Tavsiye etmedik

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in kararına tepki gösteren Bilim Kurulu Üyesi Levent Akın, "Bilim Kurulu tavsiyesi diyorlar; bizim böyle bir tavsiyemiz de kesinlikle söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Abone ol

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü köşesinde Bilim Kurulu Üyesi, halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Levent Akın'ın Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kararına ilişkin görüşlerini aktardı.

''Bizim böyle bir tavsiyemiz de kesinlikle söz konusu değil”
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, liglerin 12 Haziran'da başlayacağını açıklamıştı. Futbol Federasyonu'nun kararına tepki gösteren Akın, "Bilim Kurulu tavsiyesi diyorlar; bizim böyle bir tavsiyemiz de kesinlikle söz konusu değil” dedikten sonra şunları kaydetti: “Bakan toplantıda Futbol Federasyonu’nun sağlık kurulunun tavsiyede bulunmuş olabileceğini söyledi. Nasıl yapacaklar? Bırakın sahada oynayanı, yedek kulübesinde oturan futbolcunun enfekte olduğu görülse, hepsiyle yakın temaslı olduğu için bütün takımı 14 gün karantinada tutmak zorundayız. Bu sadece futbol değil, basket, voleybol, güreş, tekvando gibi her türlü temaslı sporda geçerli.

“Bu da büyük risk üretir”
Sadece futbolcuların karşılaşması değil, aralıklı otursa dahi seyirci açısından da risk oluşturduğunu anımsattı. Seyircinin maç sonrası stadyum dışında birbirine sarılıp galibiyet kutlaması yapacağını belirtti, “Bu da büyük risk üretir” dedi.

''Bilim Kurulu ile istişare edeceğiz''
Nihat Özdemir, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; ''Elimizde 10 ayrı senaryo var. Bilim Kurulu ve Sağlık Kurulu ile görüşüp, onlardan gelen bilgilerle yolumuza devam edeceğiz. Ligi başlatacağız. Bütün yol haritamız, bu ölçüde devam edecek. Kendi başımıza karar almıyoruz. Sağlık Kurulu ile değerlendiriyoruz. Müsabakaların hangi şartlarda oynanması gerektiğini Bilim Kurulu ile istişare edeceğiz. Bilim Kurulu bu çalışmaları yürütürken, biz de kulüplerimizi temsil eden Kulüpler Birliği Vakfı ve dernekleriyle çalışmalarımızı başlatacağız.''

Nihat Özdemir ne demişti?

Şimdilik olmak kaydıyla, ertelenen tüm profesyonel liglerimiz ve amatör liglerimizi 12-13 ve 14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık. İnşallah liglerimizi en güzel şekilde Temmuz ayında sonlandıracağız. Ligleri başlatabilirsek 26 Temmuz'da bitirmeyi planlıyoruz. Kalan 8 haftanın 7'sini hafta sonu, 1 haftayı ie hafta arası oynatacağız. Bugüne kadar bir haftayı seyircisiz oynadık. Gördük ki bundan sonraki maçlar da seyircisiz oynanacak. Ağustos ayı sonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapacağız. Belki de şartlar düzelirse, son 4 haftayı seyircili bile oynatabiliriz.