BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

KYK burs başvurusu 2021 başladı mı nereden yapılır?

Binlerce üniversite öğrencisinin beklediği KYK burs başvuruları başladı mı araştırması yurt başvurularının açılmasının ardından merak edildi. KYK burs başvuruları bu yıl da online olarak e devlet üzerinden yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığından henüz KYK burs başvurusu hakkında yeni bilgi yok.

Abone ol

KYK burs başvuruları başladı mı, 2021 KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak araştırması üniversite öğrencilerinin gündeminde. KYK yurt başvurusu e devlet üzerinden online yapılacak. 2021 KYK burs ücreti olarak lisans öğrencilerine 650 TL, yüksek lisans 1300 TL, doktorada ise 1950 TL verilecek. Peki KYK burs başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak ve nereden yapılacak? İşte merak edilenler...

KYK burs başvuruları ne zaman 2021:
KYK burs başvuruları ile ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığından henüz bir açıklama yapılmadı. Bu yıl da KYK burs başvurusu e-Devlet üzerinden yapılacak. Haberimizin devamındaki şartları taşıyan adaylar, KYK burs başvurusu işlemlerini e-Devlet ile tamamlayabilir. Peki, KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak ve nasıl yapılır?

KYK bursu nedir: Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

2021 KYK burs ücreti ne kadar: 
2021 yılında lisans öğrencilerine 650 TL, yüksek lisans 1300 TL, doktorada ise 1950 TL olarak açıklanmıştı.

KYK burs başvurusu ne zaman yapılacak: 
KYK kredi ve burs başvurularının başlayacağı tarih belli olmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı açıklamanın ardından KYK burs başvuru tarihleri netlik kazanacak.

Bilindiği gibi, kredi ve burs başvuruları her yıl, tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasının ardından başlıyor.