BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

Kurtulmuş, bedelli askerlik müjdesini verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir defaya mahsus bedelli askerliğin düşünülebileceğini belirtti.

Abone ol

Kurtulmuş, MÜSİAD’da düzenlenen “Milli İrade-Küresel Sermaye” konulu toplantının ardından soruları yanıtladı.

"BEDELLİ'NİN SÖZCÜSÜ GİBİ OLDUM"

Bedelli askerlik beklentileriyle ilgili sorular üzerine Kurtulmuş, “Bedelli askerlik meselesinin sözcüsü gibi oldum Türkiye’de. Aslolan Türkiye’de askerlik sisteminin değişmesidir. Artık piyadeye dayalı ordular değil, gerçekten yüksek teknolojilerini kullanabilen, savunma kabiliyeti güçlü uzman orduların daha önemli olduğunu görüyoruz." dedi.

"ASKERLİK MİLLATTAN ÖNCE MİLATTAN SONRA GİBİ "

Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti: 

"Obama’nın ordudaki asker sayısını azaltma kararını da görüyorsunuz. Bu sadece maliyetleri azaltmak bakımından değil, ülkenin savunma kabiliyetini artırma bakımından daha doğru olan bir yoldur.

İkincisi Türkiye’de askerlik maalesef milattan önce, milattan sonra gibi gençler için. Askerlik öyle bir hale getirildi. Hükümetimiz bu süreyi kısalttı. Askerlik bir prensip olarak daha kısa bir hale de getirilebilir."

BİR DEFAYA MAHSUS OLABİLİR

Bütün memleket evlatlarının katılacağı zorunlu askerlik kısmı kısa bir hale getirilebilir
. Bir seferlik, son defaya mahsus birikenlerin bedelli askerlik yapması düşünülebilir. "

"BEDELLİ KARARI TSK'YA BAĞLI"

Kurtulmuş: "Ama bu konuda karar verecek olan TSK bir talepte bulunacak, Milli Savunma Bakanlığı da bu konuyla ilgili siyasi iradeye gerekli çalışmaları hazırlayacak. Milli Savunma Bakanlığımızda bildiğim kadarıyla bu konuyla ilgili bir takım çalışmalar var. Ama sonuçta ben bir siyasetçi olarak toplumda var olan bir talebi dile getiriyorum. Ama karar alma noktasında TSK’nın ihtiyaç tespiti ve Milli Savunma Bakanlığı’nın hazırlayacağı rapor ve sonunda hükümetin alacağı karar önemlidir. Sadece bu konuyla ilgili çalışmaların olduğunu ifade etmek isterim” diye konuştu.