BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından Erdoğan'a sert mesaj

Zaman yazarı Mümtazer Türköne, 17 yıl sonra Türkiye'nin 28 Şubat'taki gibi benzer bir ‘ara dönem’den geçtiğini iddia etti.

Abone ol

Hükümet-cemaat kavgasında cemaat adına yazılarıyla ön cephede savaşan Zaman si yazarı 'den bir olay yazı daha.

"Bu seferki ‘ara dönem’ ne kadar sürecek?" başlıklı köşesinde yazar, "bu ara dönemin kanun tanımazları mutlaka yargılanacak. " diye yazdı.

Cemaat medyasının Başbakan Erdoğan'a yönelik eleştiri dozu her geçen gün artıyor. İnternete düşen ses kayıtları sonrası Zaman gazetesi hedefindeki Başbakan Erdoğan'a tüm gücüyle yükleniyor. Türköne'nin bugünkü yazısı bu savaşın boyutlarını ve şiddetini gözler önüne seriyor.

ARA DÖNEM YASALARI

Hukuk düzeninin askıya alındığını, kanunların uyglanmadığını ve toplumun baskı altına alındığını savunan yazar, hükümetin İnternet, HSYK ve MİT yasaları ile bu ‘ara dönem’i kalıcı kılmayı amaçladını yazdı.

17 yıl önce İmam-Hatipler ve Kur’an Kursların hedefte olduğunu bugün de dershanelerin aynı hedefe konulduğunu iddia eden Türköne, hükümet yakın medyada çıkan haberler üzerinden cemaate karşı psikolojik harekat yürütüldüğü görüşünde.

"BU ÜLKE, TESLİM ETTİĞİ EMANETİ İSTİSMAR EDENLERİ YARGI ÖNÜNE ÇIKARTMAZ MI?"

"Çevik Bir’in tehditleri ile Başbakan’ın gazetecileri hedef alan tehditleri arasında ne fark var?" diye soran yazar, yazısının sonunda Erdoğan'a mesaj vererek tamamladı:

"Tıpkı 28 Şubat’ın “yeşil sermayesi” gibi, bugün de devlet gücü ile batırılmaya çalışılan müteşebbisler ve bankalar var. Eksiği yok fazlasıyla: Bir bankanın batırılması için devlet gücünün hiç bu kadar organize bir şekilde ayağa kalktığına ve her şeyi yaptığına şahit oldunuz mu?

Devleti var eden hukuk 17 yıl önce mi, yoksa bugün mü daha çok yara almıştı? O dönemi yaşayanlar, ellerini vicdanlarına koyup bu soruya cevap versinler.

Kaçınılmaz olarak soracağımız soru belli: İçinden geçtiğimiz ara dönem ne kadar sürecek? 28 Şubat’ın yargılanmaması sizleri yanıltmasın; bu ara dönemin kanun tanımazları mutlaka yargılanacak. Anlı şanlı generalleri yargılayan bu ülke, teslim ettiği emaneti istismar edenleri yargı önüne çıkartmaz mı?

Her ara dönem gibi, bugünler de geçici; kimse dokunulmaz değil."