BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,29
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş karar! Yarın gidiyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'yı ziyaret ederek ilgili tüm taraflarla görüşmeler gerçekleştireceğini söyledi

Abone ol

BULGARİSTAN ziyareti kapsamında gazetecilere açıklamada bulunan Davutoğlu, bu sabah Ukrayna'nın yeni dışişleri bakanıyla bir telefon görüşmesi yaptığını ve bugün Bulgaristan'ın Şumlu kentini ziyaretinin ardından Ukrayna'ya geçeceğini açıkladı.

Davutoğlu, "Yarın Ukrayna’ya resmi ziyarette bulunacağım. İlgili tüm taraflarla görüşmeler gerçekleştireceğiz. Tabii Kırım’daki gelişmeleri özellikle yakından takip ediyoruz. Ukrayna Dışişleri Bakanı dışında Polonya Dışişleri Bakanı’yla da kendi talebi üzerine bir görüşmemiz oldu. Bütün ilgili ülkelerle yakın temas halindeyiz. Gerektiğinde muhataplarımla telefon görüşmeleri de yapacağım" diye konuştu.

KIRIM'DAKİ KRİZ

Temaslarında Kırım’a dair ne gibi mesajlar verdiğinin sorulması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Ukrayna, Avrasya’da istikrar anlamında en önemli ülkelerden, bizim de dost ve müttefik komşumuz olan bir ülke. Ukrayna içinde de Kırım, hem stratejik konumu itibariyle hem de çok etnikli, çok dinli yapısıyla özel öneme sahip. Ukrayna’da barış olmadan, istikrar olmadan Avrasya’da olması güç. Kırım'da olmadan da Ukrayna ve Karadeniz’de istikrar çok güç. O bakımdan, Kırım’daki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz."

Kırım Tatarlarının durumuna da değinen Davutoğlu, Türkiye'nin Kırım’daki Tatar ve Türk soydaşlarla yakın temas halinde olduğunu vurgulayarak, "Ümit ederiz ki, Kırım’da değişik etnik ve dini geçmişe sahip olan bütün Kırımlılar barış içinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yaşarlar" dedi.

Son 20 sene içinde Kırım'ın bu anlamda çok önemli bir gelişme kaydettiğine dikkati çeken Davutoğlu, şunları söyledi:

"Kırım, Karadeniz'de de Ukrayna'nın Türkiye'ye açılan bir kapısı. Türkiye ve Rusya'yla ilişkilerde çok önemli konuma sahip bir bölge. O bakımdan, Kırım'ın Ukrayna toprak bütünlüğü içinde ve özerkliğini de koruyarak barış içinde bir çözüme ulaşması bütün taraflar, komşu ülkeler ve başta Ukrayna için son derece önemlidir. Gece gündüz gelişmeleri takip ediyoruz ve gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz."

KIRIM'DA NELER OLUYOR? DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

a.20140228155941.gifUkrayna İçişleri Bakanı, Rus güçlerinin havaalanlarını ele geçirdiği duyurdu. Ülkesinden kaçan cumhurbaşkanı da Rusya'da basının önünde.

İşte Ukrayna,Kırım ve Rusya üçgeninde yaşanan son gelişmeler...