BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.416,71
HABER /  POLİTİKA

Kürt kadınlarından Ayna’ya destek

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık’ın “Bu kadın Kürt düşmanı” yazısı BDP’lileri kızdırdı.

Abone ol

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık’ın İskenderun saldırısının ardından, "Bu savaş artık Kürdistan'da olmayacak" diyen BDP'li Milletvekili Emine Ayna'ya yönelik yazısı Kürt kadınlarını kızdırdı.

Ayna'ya yönelik bir karalama kampanyası yürütüldüğünü iddia eden Kürt kadınları yazarları kınarken Ayna'nın arkasında durdular.

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna Diyarbakır'da katıldığı bir mitingde, “Ben İskenderun'daki eylemden şunu anladım. Bu savaş artık sadece Kürdistan'da olmayacak!” demiş bu sözleri gazetelerde geniş yer bulmuştu. 

İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık da, https://www.internethaber.com/bu-kadin-kurt-dusmani-10008y.htm yazısında Emine Ayna’nın bu sözleri ile barışa zarar verdiğini, Kürt düşmanlığı yaptığını ileri sürmüştü.

BATMANLI KADINLARDAN EYLEM

Ayna’nın konuşmalarına Kürt kadınları sahip çıktı. BDP Batman Kadın Meclisi, Emine Ayna'nın sözleri nedeniyle "Savaş yanlısı" olarak gösterilmesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. BDP Batman İl binası önünde İl Eşbaşkanı Saadet Becerikli, "1 Haziran günü Diyarbakır'da yapılan 'operasyonlara hayır, Kürt sorununda demokratik çözüm' yürüyüşü sonrası konuşma yapan Mardin milletvekilimiz Ayna'ya dönük bir kısım gazeteci ve köşe yazarları tarafından, kişiliğine ve onuruna yönelik bir saldırı ve karalama kampanyası başlatılmıştır. Sayın Ayna'nın konuşmasını bir bütün olarak değerlendirmeyen ve içinden bazı cümleleri seçip bundan hareketle 'savaş yanlısı, Kürt düşmanı' gibi ifadeler kullanarak gazetecilik etik ve ahlak kurallarına uymayan Hadi Özışık'ı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Bu yönelimin sıradan olmadığını ifade eden Becerikli, bu yaklaşımın Silopi'de Kürt sorununun demokratik çözümünün talep edildiği bir yürüyüşte açığa çıktığını ve eylemin şiddetle bastırılarak BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın yaralandığını hatırlattı. BDP Kadın Meclisi olarak, devlet şiddetini kınayan Becerikli İçişleri Bakanını istifaya davet etti.

HATAY’DAN DA TEPKİ VAR

BDP Hatay Eş Başkanı Adalet Holat da yazılı bir açıklama ile Ayna’ya sahip çıktı. Açıklamada, "Sayın Ayna'nın konuşmasını bir bütün olarak değerlendirmeyen, içinden bazı cümleleri seçip bundan hareketle "savaş yanlısı, Kürt düşmanı" gibi ifadeler kullanarak gazetecilik etik ve ahlak kurallarına uymayan Hadi Özışık'ı şiddetle kınıyoruz. Bu yaklaşımın ve yönelimin de sıradan olmadığını biliyoruz. Nitekim bu yaklaşımın başka bir biçimi de sadece iki gün sonra Silopi'de Kürt sorunun demokratik çözümünün talep edildiği bir yürüyüşte açığa çıkmıştır." denildi.