BIST 10.267
DOLAR 32,32
EURO 34,83
ALTIN 2.412,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sulama kanalında can pazarı yaşandı

Adana'da, sulama kanalına düşen genç ile onu kurtarmak için suya giren 2 arkadaşını polis ekipleri can simidi atarak kurtardı.

Abone ol

Olay, merkez Yüreğir ilçesinde DSİ'ye ait sulama kanalında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Fırat Koyuncu (15) okul çıkışı arkadaşlarıyla birlikte Eski Baraj civarında sulama kanalı kenarındaki seyyar satıcıdan yöresel yiyecek "bici bici" alarak yemeye başladı. Bu sırada dengesini kaybeden genç sulama kanalına düştü. Yüzme bilmeyen Koyuncu akıntıya kapılırken, diğer iki genç de arkadaşlarını kurtarmak için suya girdi. Ancak su akıntılı olduğu için onlar da boğulma tehlikesi geçirince "Arkadaşımız boğuluyor" diyerek çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.

Gençlerin imdadına olay yerinden geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memuru ve Komiser İlker Yıldırım yetişti. Polisler, suda sürüklenen gençleri kurtarmak için araçlarından getirdikleri can simidini attı. Can simidini tutan gençlerden biri, diğer iki arkadaşını can simidi sayesinde kıyıya çekmeyi başardı. Sulama kanalından baygın halde çıkarılan ve nabzı atmayan Fırat Koyuncu, sivil polisin kalp masajı ile yeniden hayata döndürüldü. Bir an arkadaşlarının öldüğünü düşünerek gözyaşlarına boğulan gençler ise, Koyuncu'nun yaşadığını görünce büyük sevinç yaşadılar.

Toplum Destekli Polislik Yüreğir Sorumlusu Komiser İlker Yıldırım, sulama kanalı kenarından geçerken kanaldan "Bizi kurtarın" diye ses duyduklarını ve hemen koşarak müdahale ettiklerini, yanlarında bulunan can simidini gençlere attıklarını söyledi. Yıldırım, "Bir çocuk kanala düşmüş, diğer ikisi de onu kurtarmaya çalışıyordu ancak biz geldiğimizde üçü de boğulmak üzereydi. Attığımız can simidini biri tuttu ve diğerlerini de yakalayarak kıyıya doğru geldi. Bu sayede 3'ü de kurtulmuş oldu. Fırat Koyuncu
kenara çıktığında nabız yoktu. Hemen bir arkadaş kalp masajı yaptı. Dakikalarca yapılan kalp masajından sonra Koyuncu kendine geldi. Onu kurtardığımız için çok mutlu olduk. Çünkü onun geride annesi, babası ve kardeşleri vardı" diye konuştu.

Olaydan sonra hastaneye götürülen Fırat Koyuncu taburcu edildi.