BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aydın'da terkedilmiş binalar tehlike saçıyor

Aydın’da, madde bağımlısı gençlerin mekanı haline gelen onlarca metruk bina ve araç güvenlik güçleri ve yerel yönetimler tarafından takibe alındı.

Abone ol

Tehlike saçan bu mekanlara yönelik denetimler sıklaştırılırken; polis ve belediye işbirliği metruk binalar korunaklı hale getirildi.

Aydın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amirliği ve Aydın Belediyesi işbirliği ile Aydın’ın değişik bir çok mahallesinde madde bağımlısı gençler tarafından mekan olarak kullanılan ve mahalle sakinleri açısından tehlike oluşturan onlarca metruk ev ve terkedilmiş araç üzerinde çalışma yapılıyor.

METRUK MEKANLAR TEHLİKE SAÇIYOR

Kentin değişik bölgelerinde polis ekipleri tarafından tespit edilen onlarca metruk ev ve terkedilmiş araçlar üzerine yürütülen çalışmalarda bugüne kadar önemli bir mesafe alınırken; evlerde yapılan incelemelerde ortaya çıkan görüntüler tehlikenin boyutlarını gözler önüne seriyor. Tespit edilen metruk yapıları mekan olarak kullanan madde bağımlısı gençler boş yapıştırıcı kutularını geride bırakırken; zaman zaman bu evlerde çalıntı eşyalara da rastlanıyor. Metruk binaları kullanan madde bağımlısı gençler çevre sakinleri için önemli bir tehdit oluştururken; bazı mekanlarda madde bağımlısı gençler tarafından çıkarılan yangınlar, çevredeki diğer yaşam alanları içinde risk teşkil ediyor.

METRUK BİNA VE ARAÇLARDA ÖNLEM ALINDI

Tespit edilen metruk ev ve terkedilmiş araçları mekan haline getiren madde bağımlısı gençler, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Büro Amirliği bünyesinde görev yapan polis ekipleri tarafından takibe alınırken; bu çocukların yaşadıkları kötü ortamdan uzaklaştırılması ve bağımlılıklarından kurtulmaları için gerekli çalışmalar yapılıyor.

Aydın il merkezindeki farklı mahallelerde tespit edilen 25-30 civarındaki terkedilmiş araç belediye ekipleri tarafından bulundukları yerlerden çekiciler tarafından alınarak, otoparklarda muhafaza altına alındı. Tiner bağımlısı gençlerin mekanı haline gelen il merkezindeki çok sayıda kullanılmayan ev ise, güvenlik güçleri tarafından takibe alındı.

Tiner bağımlısı gençlerin buluşma ve konaklama mekanı olarak kullandığı ve çıkan yangında büyük zarar gören terk edilmiş bir ev ile benzer durumdaki çok sayıda kullanılmayan evin korumasız olan giriş ve çıkışları, polis ekiplerinin girişimleri sonucu demir parmaklık ve engellerle kapatıldı. Binaların yıkıl olan duvarları ise tuğla ve betonla örülerek, sağlamlaştırıldı.

Kilit altına alınan bu mekanların düzenli olarak kontrolü sağlanarak; çevrede büyük endişeye yol açan bu yapıların yeniden tiner bağımlısı ve sokakta yaşayan çocuklar tarafından kullanılmasının önüne geçildi.