BIST 10.285
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.412,06
HABER /  GÜNCEL

İskenderun eylemini PKK mı yaptı?

AK Parti ve CHP'den 6 askerin şehit olduğu İskenderun eylemi için İsrail şüphesi dile getirildi. PKK'dan bununla ilgili açıklama var.

Abone ol

Önce AK Parti'den ardından CHP, İsrail'in yardım gemilerine saldırısı ile İskenderun'da 6 askerin şehit olduğu saldırının tesadüf olmayacağını açıkladı. Ancak bu şüpheler PKK'nın açıklaması ile boşa çıktı.

PKK İskenderun'da 6 askerin şehit olmasına neden olan saldırıyı üstlendi. 31 Mayıs'ta sözde barış sürecini bitiren PKK bir de ürkütücü açıklama yaptı. Eylemler metropollere kayabilir. İskenderun eylemiyle yeni dönemin savunma süreci başlatılmıştır.

PKK'ya yakın internet siteleri Murat Karayılan'la yapılan röportajı yayınladı. Karayılan İskenderun eylemiyle ilgili şunları söyledi:
"Çeşitli yerlerle bağlantılandırmayı anladık da, fakat bu son İskenderun eylemiyle birlikte İsrail ile bağlantılandırmaya çalışmak gerçekten her türlü ahlaki sınırları zorlayan bir yakıştırmadır. Tamamen çamura yatmadır. Türk devleti yıllardan beri İsrail ile ortak bir biçimde bize karşı savaş yürütmektedir. İsrail’in teknolojisiyle, istihbaratıyla, taktik tecrübeleriyle bize karşı operasyon yapmaktadır. Hatta şu anda İsrail’in Batman’daki üs’te faaliyet yürüten kadroları vardır. Operasyonlara katılan planlayıcı, keşifçi unsurları vardır. Heronları vardır. Yani bize karşı İsrail ile ittifak yapmış, bizimle savaşır haldedir. Çok tesadüfi biçimde İskenderun eylemiyle İsrail’in yardım gemilerine saldırısı aynı geceye denk gelmiş diye kalkıp bağlantılandırmak her türlü ahlaki sınırları zorlayan bir yalandır.

NEDEN İSKENDERUN SEÇİLDİ?

Karayılan İskenderun'un neden hedef seçildiğiyle ilgili de açıklama yaptı. Karayılan, "İskenderun eylemi yeni sürecin bir başlangıcı, çıkışı olarak değerlendirilebilir. Bir yerde yeni sürecin başlangıç mesajıdır. Başka özel bir mesaj içerme durumu yoktur. Bu eylemi geliştiren, uygulayan arkadaşların İsrail’in aynı gecede gemilere saldırı yapabileceğinden haberleri asla olmamıştır. Kaldı ki böyle nitelikli bir eylem tek bir günde hatta bir kaç günde karar verilip hazırlanamaz. Bu, keşfi, planlaması, hazırlığı on gün önceden başlatılan bir çalışma sonucu gerçekleşmiş bir eylemdir. Dolayısıyla kalkıp, başka bir yerlerle bağlantılandırmak gerçek dışı bir değerlendirme olur" dedi.