BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.401,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kur’an-ı Kerim'e tekme atan lise öğrencisi büyük tepki çekti olay görüntüler

Antalya'da lise öğrencisi Kur'an-ı Kerim’e tekme atması infiale yol açtı. Tepki çeken olaya ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Gerekli cezaları vereceğiz” dedi.

Abone ol

Antalya Serik’teki bir lisede öğrencilerin Kur'an-ı Kerim’e yaptığı saygısızlık olay yarattı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir öğrenci Kuran-ı Kerim’i havaya atarken diğer öğrenci Kuran-ı Kerim’i kullanarak röveşata atıyor. Başka bir öğrenci ise o anları cep telefonuyla kaydediyor.

Kur'an-ı Kerim'e büyük saygısızlık
Kuran-ı Kerim’in tavandan sekip yere düştüğünü gören öğrencilerin gülüştüğü duyuluyor. Görüntülerin sosyal medyaya yansımasıyla öğrencilerin yaptığı saygısızlık büyük tepki çekti.

Görüntülerin sosyal medyada yer almasıyla okul yönetimi, acil olarak toplanarak öğrencileri disiplin kuruluna sevk etti. Olay sonrası sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekti. Öte yandan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiği, 4 öğrencinin disipline sevk edildiği ve okul hakkında da idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

"Gerekli cezaları vereceğiz"
Adıyaman Valiliğini ziyaret eden Bakan Özer, “Geçen gün Bursa’da dansöz oynatılması, bugün bir okulda lise öğrencisinin kutsalımıza yaklaşımını kabul etmemiz mümkün değil. Bakanlık olarak bunları tolere etmemiz mümkün değil. Hele bir kutsal kitaba böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Hem valilerimiz gerekli incelemeleri başlattı hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak hemen müfettişimizi gönderdik. Gerekli tüm incelemeleri yapacağız. Cumhuriyet Başsavcılığı da gerekli soruşturmaları başlattı. Biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak devletiyle, milletiyle barışık, milletinin değerlerini içselleştirmiş bir gençlik yetiştirmek için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızı verirken bu şekilde yaklaşımların, kutsalımıza, Kur'an-ı Kerimimize, böyle bir yaklaşımı kabul etmemiz mümkün değil. Hassasiyetle süreci takip edeceğiz. Gerekli cezaları vereceğiz. Bundan sonra ayrık da olsa bu tip olayların olması muhtemeldir. Eğitim sistemimiz çok büyük, 19 milyon öğrencinin olduğu; 1,2 milyon öğretmenin olduğu bir eğitim sistemimiz var. Önümüzdeki günlerde de buna benzer vakaların olması muhtemeldir. Buna benzer vakaları nasıl önleyebiliriz, diye Bakanlık olarak da çok daha geniş bir şekilde çalışacağız. Gençlerimizi özellikle sadece kutsala değil, doğaya saygılı, çevreye saygılı, insana saygılı ve Türkiye’nin hedeflerinin bölgede iddia sahibi bir ülke olma, dünyada iddia sahibi bir ülke olma yolunda ilerlerken buna uygun bir şekilde gençliği nasıl inşa edebiliriz, eksiklikler nelerdir, neleri yapmamız gerekir. İnşallah bu ayın içerisinde, bir organizasyon yapıp, çok geniş bir şekilde masaya yatıracağız” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığınca konu hakkında yapılan yazılı açıklamada, “Bir lisemizde öğrencilerin sınıfta Kur’an-ı Kerim'e yönelik kabul edilemez davranışlarda bulunduğuna ilişkin sosyal medyaya yansıyan olayla ilgili öğrencilere disiplin işlemleri başlatılmıştır. Bu konuda ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma süreci Bakanlığımızca yakinen takip edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.