BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,24
HABER /  POLİTİKA

Küfürcü vekillere kınama

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e yönelik sözlerini ve yaşanan olayları tasvip etmediğini ve kınadığını söyledi.

Abone ol

Cemil Çiçek , Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda İçtüzüğün 67. Maddesine aykırı ifadelerin yer aldığı tutanaklardan oluşan bir klasörü 27 Şubat 2013'te Meclis'te grubu bulunan dört siyasi partinin genel başkanına gönderdiğini anımsattı.

Gönderdiği yazıyı kaleme almaktan ciddi rahatsızlık duyduğunu ifade ettiğini ve kullanılan ifadelerin milli mücadeleyi yürüten Gazi Meclis'e yakışmadığını, Meclis ve siyaseti yaraladığını, ayrıca Meclisin, milletvekillerinin ve genel olarak siyaset kurumunun halk nezdindeki itibarını zedelediğini belirttiğini anlatan Çiçek, şunları kaydetti:

"Ayrıca Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda hakaret, kaba ve yaralayıcı sözlerden kaçınılmasını teminen Sayın genel başkanlar tarafından uygun görülecek yol ve yöntemle çaba gösterileceğine inancımı da dile getirmiştim. Ancak Genel Kurul'da kullanılan ifadelere bakıldığında, aradan geçen süre zarfında maalesef olumlu bir gelişme olmadığı, kaba, çirkin, yaralayıcı ve asla tasvip edilmeyecek ifadelerin kullanıldığı görülmektedir. Genel Kurul'un bugünkü birleşiminde yaşanan olayları ve sarf edilen sözleri hiçbir şekilde tasvip etmediğimi, kınadığımı, Genel Kurul'un vermiş olduğu kınama cezasına da katıldığımı, keza 4 siyasi parti grubunun grup başkanvekillerinin de yaptığı açıklamayı aynen benimsediğimi ifade ediyorum."