BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.507,58
HABER /  GÜNCEL

Yahudileri kızdıran 'haram' ceket!

Vakko, keten-yün karışımı ceketi satışa çıkardı; Yahudiler isyan etti: Dinimizce haram ceketi, Yahudi bir marka satamaz.

Abone ol

1934 yılında Vitali Hakko tarafından temeli atılan Vakko Holding, Yahudileri kızdırdı. Kendileri de Yahudi olan Hakko Ailesi, yaz kreasyonlarına karışım kumaştan üretilmiş ceket koyunca, Yahudi cemaati ayaklandı.

Takvim gazetesinde yer alan habere göre, bu tür giysileri haram kabul eden Yahudiler, 'Cemaatimizden birisi nasıl böyle bir günah işler' diye tepki gösterdi.eket_4207.jpg

ELEŞTİRİ YAĞMURU

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Cem Hakko'nun yaptığı şirket, İtalya'da ürettirdiği, yüzde 55 keten, yüzde 40 yün ve yüzde 5 ipek karışımı kumaştan oluşan ceketini vitrine çıkardı. İnançları gereği karışım kumaş giyemeyen, dini terminolojilerine göre yün-keten, pamuk-keten gibi karışım kumaşları haram kabul eden Yahudiler, sosyal medyada Cem Hakko'ya eleştiriler yağdırdı.

BOYKOT ÇAĞRISI YAPILDI

Hakko Ailesi'nin 3'üncü kuşak temsilcisi olan Cem Hakko için Yahudiler, "Kendi de Yahudi, nasıl böyle bir ürün satar", "Değerlerimize hakaret ediyor", "Hemen ceketi toplatmalılar" gibi yorumlar yazdı. Cemaat mensupları, bu ceket satıştan kaldırılıncaya kadar Vakko'dan alışveriş yapmama çağrısında bulundu. Şirket yetkilileri ise tepkilerle ilgili henüz bir yorum yapmadı.

FİYATI 2 BİN 590 TL

Vakko'nun internet sitesinde de görülebilen 2 bin 590 liralık ceket için; "Keten-yün-ipek karışımı olan kumaş Vakko için özel hazırlanmıştır" ifadeleri yer alıyor.

Üretim: İtalya Drop: 7 Düğme: 2 adet Yırtmaç: 2 adet Astar: Yarım Ağırlık: 230 gr Keten: % 55 Yün: % 40 ipek: % 5

YAHUDİLERE GÖRE NEDEN HARAM?

Tevrat'a göre, çobanlık yapan Hevel, çiftçilik yapan kardeşi Kayin'i öldürür. Yün, hayvandan elde edildiği için Hevel'i, keten ise pamuktan üretildiği için Kayin'i sembolize eder. Musevilere göre; tarihteki bu olay ilk cinayeti hatırlattığı için keten ve yün karışımı haram sayılır.

ZARA TOPLATTI, ÖZÜR DİLEDİ

İspanyol giyim firması Zara da, 2007 ve 2012 yıllarında giysilerinde pamuk ve keten karışımı kumaş kullanmıştı. Bir süre sonra Zara, İsrail'deki mağazalarında satışa sunduğu giysileri piyasadan çekmişti. Zara, zor durumdan kurtulmak için İsrail'de gazetelere ilan vererek özür dilemişti.

BERSHKA ETİKETİ DEĞİŞTİRDİ

Zara'nın da ait olduğu Inditex'e bağlı başka bir giyim mağazası Bershka da geçtiğimiz yıllarda benzer bir olayla bu kez Müslümanların tepkisini çekmişti. Markanın bazı kıyafetlerinin etiketlerinde cami figürünün kullanılması tepkilere yol açmış ve etiketler değiştirilmişti.