BIST 10.278
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.448,03
HABER /  GÜNCEL

Kuduz köpek Tunceli'yi karıştırdı

Tunceli'de köpeğin saldırısına uğrayan 4 kişi yaralandı.

Abone ol

Tunceli Atatürk Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde kangal cinsi bir çoban köpeği, yolda yürüyen iki kişiye saldırarak yaraladı, ardından da bir inşaatın bodrum katında uyuyan iki işçiye saldırıp ısıran köpek, inşaattaki diğer işçiler tarafından demir çubuk, tahta parçaları ve taş ile vurularak öldürüldü.

Kol ve bacaklarından ısırılarak yaralanan 4 kişi, ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alınırken, köpeğin kuduz olma ihtimaline karşı alınan numune Elazığ İl Hıfzısıhha Müdürlüğü'ne gönderildi, mahalle de karantina altına alındı.

Olay Atatürk Mahallesi, Ruhi Su Caddesi üzerinde meydana geldi. Yürüyerek evine giden S.D.'ye kangal cinsi bir çoban köpeğin saldırısına uğradı. Kollarından ve bacakların yaralanan S.D.'ye yoldan geçen V.M. yardım etmeye çalıştı. Ancak köpek V.M.'ye de saldırarak ısırdı. Sahibi bilinmeyen köpek daha sonra sonra aynı cadde üzerindeki bir inşaatın bodrum katına girdi. Burada yataklarında uyuyan işçilerden Mustafa Taştan'a saldıran köpek daha sonra da  arkadaşını kurtarmaya çılaşan Musa Kurt'a saldırdı. Köpek, iki işçiyi vücutlarını çeşitli yerlerinden ısırarak yaraladı. Gürültüye uyanan inşaattaki diğer işçiler, arkadaşlarını kurtarıp ambulans çağırırken, köpeği de demir çubuklar, tahta parçaları ve taş ile vurarak öldürdüler. Hastaneye kaldırılan Mustafa Taştan, Musa Kurt, S.D. ve V.M., Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde kuduz aşısı yapılıp, ısıralan bölgeleri pansuman yapıldıktan sonra taburcu edildi.

KUDUZ İNCELEMESİ

Öldürülen köpeğin kafatası kuduz olup olmadığının belirlenmesi için İl Tarım Müdürlüğü yetkililerince alınarak Elazığ İl Hıfzısıhha Müdürlüğü'ne tahlile gönderilirken, Atatürk Mahallesi karantinaya alındı.

ARKADAŞIM KÖPEKLE BOĞUŞUYORDU

Gece yarası uyudukları yerde köpek saldırısına uğrayan inşaat işçisi Musa Kurt, "Biz inşaatta işçi olarak çalışıyoruz. Birden baktım yan odada arkadaşımın bağırtı sesi geliyor, aniden yanına gittim uyku sersemiydim. Baktım arkadaşım köpek ile boğuşuyor köpeği ayırmaya çalıştım ama arkadaşımı bırakıp bu kez bana saldırdı. Çok büyük bir köpekti, şoka girdik. Diğer arkadaşların gelip müdahale etmesiyle köpek öldürüldü ve biz de hastaneye kaldırıldık" dedi.

5-6 DAKİKA BOĞUŞTUM

Yatağında uyurken kangal köpeğinin saldırısına uğrayan Mustafa Taştan ise, "Uyuyordum geceyarısıydı, birden yatağımda köpek bacaklarımı ısırdı, şoke oldum. Ne olduğunu anlamadım o heyecan ve korku ile ses bile çıkaramadım. 5-6 dakika köpekle boğuştum sonra arkadaşlarım gelip beni kurtardı" diye konuştu.