BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Kriz kahininden şoka hazır olun uyarısı

Ekonomi dünyasının kriz kahini Roubini, son yaptığı açıklamada piyasa şoklarına hazır olun uyarısında bulundu.

Abone ol

"Kriz kahini" lakaplı Nouriel Roubini'den yeni uyarı geldi. Roubini, ABD'de zenginlere gelen vergi artışları ve bütçe kesintileri nedeniyle tüketimin ve şirket gelirlerinin düşeceğini söyledi.

New York Üniversitesi Profesörü Nouriel Roubini,CNBC-e'ye konuştu. Roubini, ABD'de zenginlere gelen vergi artışları ve bütçe kesintilerinin yılın ikinci yarısında piyasalarda "şok etkisi" yaratabileceği uyarısında bulundu.

"Vergi artışları tüketicilerin harcanabilir gelirlerini ciddi şekilde düşürecek. Perakende satışlar ise zaten felaket durumda. Şu anda piyasalar zenginliğin doğrudan etkisiyle pozitif seyrediyor. Piyasalar ayrıca ileride ekonominin düzeleceği yönündeki beklentiyle de güçleniyor. Ama yılın ikinci yarısında ABD ekonomisinin ne kadar yavaşladığını görünce şaşırabilirler. Piyasaların bir şekilde düzeltmeye gitmesi gerekecek" dedi.

Roubini, ayrıca, ABD'de bulunan kaya gazı rezervleri ve parasal genişlemenin getirdiği olumlu etkilerin de harcama kesintileri ve vergi artışları nedeniyle silineceği görüşünü aktardı.

Ünlü ekonomist, bütün bu olumlu gelişmelere rağmen ABD'nin ancak yüzde 1,5 büyüyebileceği öngörüsünde bulundu.