BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Bakan Çelik 12 milyon imzayı teslim aldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için toplanan 12 milyon 300 bin imzayı teslim aldı.

Abone ol

Çelik, "12 milyon 300 bin imza toplumsal talebi ortaya koymaktadır. Bu sürecin, toplumsal barışa ve huzura hizmet edeceği ve normalleşme sürecinin harcı olacağı inancı içerisindeyim" dedi.

Kamuda kılık kıyafet özgürlüğüne yönelik, 'Özgürlük İçin 10 Milyon İmza' adıyla başlatılan kampanya sonrası toplanan imzalar, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim edildi. Çelik, yaptığı konuşmada, bugünün Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla anlamlı bir gün olduğunu belirterek, "Bunun bir günle sınırlı kalmamasını temenni ediyorum. 365 gün ve bir ömür boyu, kadının aslında var olan değerinin tüm bireyler tarafından değer bulmasını temenni ediyorum" dedi.

AK Parti İktidarları döneminde 'kadına pozitif ayrımcılık' başlığı altında birçok düzenlemenin yapıldığını hatırlatan Çelik, kadınların haklarını kullanması konusunda da eksikliklerin olduğunu dile getirdi. Çelik, toplanan imzaların Bakanlar Kurulu'na taşınması gibi bir sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi. Başörtüsü konusunun uzun yıllardan beri var olduğuna işaret eden Çelik, "Kızlarımızın üniversite kapılarında yaşadıkları ve gençlerimizin el kapılarına mahkum edilmelerini geçmiş dönemlerde izledik. Bunlar geride kaldı. Bir şeyi vurgulamak istiyorum; Türkiye bir şey kaybetmedi, çok şey kazandı. Toplumsal barış ve milletin kazanıp kazanmadığına bakmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

"BİR BAYAN GENEL BAŞKAN'DAN DA BU TALEPLERİ ALABİLİRDİK"

Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kadınlarımızın özellikle sendikal ve örgütlenme yaşamında yer almalarının da önemli olduğu inancı içerisindeyim. Doğrusu, Memur-Sen yönetimindeki bayan arkadaşlarımızı sağımıza-solumuza alarak birlikte oturuyoruz. Bu olmamış olsaydı, biraz daha ağır cümleler kullanabilirdim. Onun için sayılarının da sendikal yönetimde artması gerektiğini belirtmek istiyorum. Ahmet Bey, tabii ki yanlış anlamaz ama bir bayan Genel Başkan'dan da alabilirdik bu talepleri. Bunu, hak arama ve bu taleplerin boyutunu ifade etmek açısından söylüyorum."

"DİLEKÇELERİ BAYAN BİR BAKANA VERMEMİZLE, BAYAN BİR GENEL BAŞKAN'IN VERMESİ ARASINDA BİR FARK YOK"

Memur-Sen yönetiminde bir kadın başkanın da olabileceğine işaret eden Çelik'in sözlerine Gündoğdu'nun, "Yeter ki bu sorun çözülsün, dilekçeleri bayan bir Bakan'a vermemizle, bayan bir Genel Başkan'ın vermesi arasında bir fark yok" şeklinde karşılık vermesi salonda gülüşmelere neden oldu. Kabinede bayanların da olduğunu söyleyen Bakan Çelik, Memur-Sen'in imzaları getirmek için Çalışma Bakanlığı'nı tercih ettiğini dile getirdi.

Çelik, "12 milyon 300 bin imza toplumsal talebi ortaya koymaktadır. Bu sürecin, toplumsal barışa ve huzura hizmet edeceği ve normalleşme sürecinin harcı olacağı inancı içerisindeyim" dedi. Çelik, dosyaları teslim alarak tüm yetkililere ileteceğini ifade etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Çalışma Bakanı Çelik'in teslim töreni öncesi kadınlara gül takdim ederek toplantıya gelmesini 12 milyon 300 bin dilekçeye 'evet' deme sinyali olarak algıladığını söyledi. Gündoğdu, 18 Mart'tan itibaren de özgürlüklerden yararlanmak için fiili bir süreç başlatacaklarını belirterek, "Artık devletin milletinden, milletin devletine geçen bu ülkenin bu ayıptan kurtulması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Memurun ve siyasetçinin ne ürettiğine bakılması gerektiğine işaret eden Gündoğdu, bu konunun çözümünü istediklerini ifade etti.Bakan Çelik, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla kadın gazetecilere çiçek verdi.