BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,49
HABER /  GÜNCEL

Eşekten düşüp öldü dediler ama...

Eşekten düşerek öldü denilen kadın aslında kocası tarafından tüfekle öldürülmüş.

Abone ol

Düzce'de 3 yıl önce ''eşekten düşerek'' öldüğü iddia edilen ve ailesinin talebi üzerine Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca mezarı açılan kadının tüfekle kocası tarafından öldürüldüğü belirlendi.

Yığılca ilçesi Bekirler köyünde eşi Mehmet Toprak tarafından 3 yıl önce eşekten düştüğü iddia edilerek toprağa verilen ve ailesinin ölümünü şüpheli bulması üzerine mezarı açılan Fatma Toprak'ın (28) İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı.

Yapılan incelemede, Fatma Toprak'ın eşi tarafından tüfekle başından vurularak öldürüldüğünün tespit edilmesi üzerine çalışma başlatan Düzce Emniyet Müdürlüğü ekipleri, takibe aldıkları Fatma Toprak'ın eşi M.T'yi İstanbul'da çalıştığı vakıfta gözaltına aldı.

Polis ekipleri, söz konusu olayı gizledikleri iddiasıyla M.T'nin dedesi M.T. ile babaannesi A.T'yi de Bekirler köyündeki evlerinde gözaltına aldı.

Şüpheli koca M.T'nin emniyetteki ifadesinde, ''Eşi Fatma Toprak'ın bir komşusuyla ilişkisi olduğunu ve eşinin söz konusu kişiyle telefonla konuştuğunu görmesi üzerine kavga ettiklerini ve kavganın ardından eşini evdeki tüfekle öldürdüğünü'' söylediği öğrenildi.

M.T'nin, dede ve babaannesinin, ''torunlarını korumak amacıyla'' olayı gizlediği şeklinde ifade verdiği bildirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden M.T, ''kasten adam öldürmek'', babaanne ve dedesi de ''cinayete yardım ve yataklık etmek'' suçlarından Yığılca Adliyesi'ne sevk edildi.

OLAY NE ZAMAN OLDU?

Yığılca ilçesi Bekirler köyünde eşi Mehmet Toprak tarafından 29 Eylül 2010 tarihinde tarlada çalıştığı sırada eşekten düştüğünü iddia edilerek toprağa verilen Fatma Toprak'ın anne ve babası, kızlarının ölümünün şüpheli olduğunu belirterek, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Toprak'ın naaşı, savcılık kararıyla mezardan çıkartılarak, incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.