BIST 9.883
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.455,53
HABER /  EKONOMİ

Bu Meclis'te 83 dolar milyarderi var

Çin dev ekonomisinin yanı sıra dünyanın en zenginlerinin olduğu meclise de sahip. Tam 83 dolar milyarderi mecliste görev yapıyor.

Abone ol

Dünyanın en büyük komünist ülkesi Çin aynı zamanda en zengin meclisine de sahip. Ülkenin en zengini ise bir içeçek firmasının sahibi.

Financial Times gazetesinde yer alan bir haberde Çin’de bu yıl oluşturulan parlamentoda 83 tane dolar milyarderinin yer aldığı belirtildi.

Rakamlar Çin’de ABD’li iş dünyası dergisi Forbes’un hazırladığına benzer şekilde zenginler listesini açıklayan Hurun sitesinden alındı.

ÜLKENİN EN ZENGİNİ

Çin Parlamentosu’nun en zengin üyesi Çinli içeçek firması Wahaha’nın kurucusu Zong Qinghou. İşadamının serveti 13 milyar dolar.

Hurun’un raporuna göre Çin’de milyarderler listesinde yer alan kişilerin sayısı bir yıl öncesine göre 2013’te yüzde 17 arttı.

Meclisin milyarder 83 delegesinin ortalama mal varığı 3,35 milyar dolar. Çinli işçilerin ortalama yıllık kazançları ise 7 bin dolardan daha az.

ABD’DE MİLYARDER SİYASETÇİ YOK

Dünyanın en büyük kapitalist ekonomisi ABD’de ise Temsilciler Meclisi’nde ya da Senato’da hiç milyarder üye bulunmuyor.

ABD Senato’sunun Cumhuriyetçi Temsilcisi Michael McCaul en zengin delege olarak kabul ediliyor ve mal varlığı 500 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki 83 üyenin ortalama serveti ise 53 milyon dolar.

Şu anda dünyada komünist rejimin hakim olduğu dört ülke var. Çin haricinde Küba, Vietnam ve Laos'ta da komünist rejim hakim.