BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak? Plan yapmadan önce hava durumuna bir göz atın...

Abone ol

Kısa süreki yağışlar olsa da hafta sonu bahar havası geliyor. Hava sıcaklıkları artıyor. Pazar günü güneş yüzünü gösterecek.

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve İzmir çevrelerinde aralıklarla devam eden yağışlara ilave olarak, zamanla Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde kısa süreli sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Marmara'nın batısı ile Akdeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güneyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Manisa, Kütahya, Afyon ile Aydın ve Muğla kıyılarının aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Isparta ve Burdur ile Antalya'nın kuzey ve batı çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyılarında kuzeydoğulu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Konya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla iç kesimlerinin çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Çorum çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz'de yüksek kar örtüsü ve yeni yağan taze kar nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsü ve yeni yağan taze kar nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az geçeceği tahmin ediliyor.

ekran-resmi-2013-03-08,-08.50.30.png

ekran-resmi-2013-03-08,-08.50.34.png

ekran-resmi-2013-03-08,-08.50.37.png