BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  DÜNYA

KOYUNLU EMEKLİLİK PROTESTOSU

İzmir Konak’ta toplanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) grubu emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek için koyunlu protesto gösterisi düzenl...

Abone ol

İzmir Konak’ta toplanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) grubu emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek için koyunlu protesto gösterisi düzenledi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 150 kişiye aileleri destek verdi. Yakınlarıyla birlikte eyleme gelen çocuklar; “Herkese var hak edene yok” şeklinde slogan atarak eylemcilere destek verdi. Protesto gösterisine ayrıca CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de katılarak eylemcilere hitaben bir konuşma yaptı.
EYT’nin gerçekleştirdiği basın açıklamasında, 1999 yılında çıkan ve 2002’de yenilenen kademeli yaş düzenlemesinin mağdurları olduklarını söyleyen emekliler, bu kanunun geriye doğru uygulanması sonucunda kademeli yaşa dahil edilen emekliliğine çok az bir süre kalmış çalışanların emekliliğinin 3 ile 10 yıl uzadığını belirtti. Açıklamada şöyle denildi: "Biz, yasanın geriye doğru haksız bir şekilde uygulanması sonucunda ciddi mağduriyet yaşadık. Kademeli yaş uygulaması sonucunda emekliliği uzayan bizlerin, emekli edilmesi halinde yerimize yeniden genç istihdam sağlanacağını ve bu sayede işsizliği bir nebze azaltacağı düşüncesindeyiz.” Eylemciler dikkat çekmek için yanlarında bir koyun getirdi. Üzerine ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ yazılı bir yelek giydirilen koyun eylem boyunca emeklilere eşlik etti.
(İHA)