BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
HABER /  SAĞLIK

Dışarıda yediklerimiz ne kadar sağlıklı?

Yediğimizin içtiğimizin ve onları bize sunanların ne kadar hijyenik oldukları hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

Abone ol

Özellikle İstanbul’da her geçen gün fast food yiyecek alışkanlığı arttı. Yanında birde sürekli yeni açılan restaurantlarıda eklediğimizde büyük bir çoğunluk dışarıda yemek yiyor.

Hijyen dünyamız her geçen gün kan kaybederken ,sağlığımızda tehdit altında.İstanbul’da bir çok önemli gıda kurumu hijyen ve personel sağlık kontrolü konularında en güvenilir testleri
yaptırarak müşterilerine en iyi hizmeti vermek için büyük çaba harcarken en büyük partnerleri ise İstanbul Laboratuvarı oldu.

İstanbul Laboratuvarları konusunda uzaman ekibi ile hijyen,portör ve mobil sağlık alanında son yıllarda bir çok ilke imza atarak insan sağlığı konusunda kendisini geliştiren ender kurumlardan olma özelliği ile ön plana çıkmakta.

İnsan sağlığı öncelikli hizmet anlayışını benimseyen kurumlar ise en çok kontrol edilmemekten şikayetçi.Bir çok gıda üretim ve doğrudan satış yapan firmalar kontrol edilmediği için zorunlu olan portör muayenelerini dahi sadece kağıt üzerinden yaptırırken
son zamanlar da sağlık konusunda daha özverili olan Mado, Ramiz Köfte, Koçtaş, Bereket
Döner, Namlı Gurme, Polen Tantuni, HD İskender, POPEYES, Burger King hijyen kontrolü ve
çalışan personel sağlığına önem veren kuruluşlardan sadece bir kaçı.

İstanbul Laboratuvarları Laboratuvar Sorumlusu Dr. Emine Demirkaya bu konudaki demecinde “İstanbul metropol bir şehir, 18 milyon nüfus ve her geçen gün artan fast food yeme alışkanlığı beraberinde ne kadar sağlıklı besleniyoruz konusunu gündeme getiriyor.Son zamanlarda yiyecek konusunda en çok konuşulan konu GDO. Fakat GDO olmasa bile yedikleriniz nasıl bir ortamda saklanıyor nasıl eller tarafından size sunuluyor bunları da bilmek gerekli. Biz başta portör olmak üzere,mekan içi dezenfekte,mobil sağlık hizmetleri ile firmalara hizmet vererek gerekli analizleri yapıyor ve kuruma eksikliklerini sunuyoruz .Eğer ki ,kurumda eksik var ama yaptırmak istemiyorsa bizim yaptırım yetkimiz yok lakin ilgili kurumlara bildirme ihbar etme zorunluluğumuz var. Bizim vatandaşlardan istediğimiz GDO yu sorarken, portör ve hijyen kontrolu varmı yokmu onu da sorsunlar.Unutulmamalıdır ki gdo olmasa bile daha önemli bakteriler olabilir”dedi. Ayrıca laboratuvarlarında et ve et ürünlerinin genetik analizinide yapmaktalar.Son günlerde dana eti yerine başka hayvan etleriyle karıştırılmış ürünlerin bulunması bu konuyu dahada önemli bir konuma getirmiştir dedi.