BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

MENDERES’İN AVUKATI APAYDIN SON YOLCUĞUNA UĞURLANDI

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in avukatı ünlü hukukçu Burhan Apaydın, devlet töreni ile son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede Beyhan Apaydın eş...

Abone ol

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in avukatı ünlü hukukçu Burhan Apaydın, devlet töreni ile son yolcuğuna uğurlandı. Cenazede Beyhan Apaydın eşini, “Burhan Beyi unutmak mümkün değil onu unutmayacağım. Gerçekten bir efsaneydi” dedi.
Merhum Başbakan Adnan Menderes’in avukatı ünlü hukukçu Burhan Apaydın için Teşvikiye Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.
Cenazeye TBMM eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, sanatçı Tarık Akan, Zafer Algöz, eski İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, ve Apaydın’ın çok sayıda seveni katıldı. Cenazede Burhan Apaydın’ın eşi Beyhan Apaydın, taziyeleri kabul etti. Burhan Apaydın’ın cenazesi devlet töreni ile uğurlandı. Polis mangası, Apaydın’ın cenazesi başında nöbet tuttu. Apaydın’ın cenazesi kılınan cenaze namazı ardından toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.
Beyhan Apyadın cenazede eşini anlatarak, “Burhan beyi unutmak mümkün değil onu unutmayacağım. Bütün hayatını hukuka adamış onun dışına hiçbir hayatı yok desem yeriydi. Onun için savunma hakkı çok önemliydi onun savaşını yapmıştır. Adnan Menderes’in idam edildiği zaman zindanda oluşu ve son savunmasını yapamayışını hayatı boyunca unutmadı. Son ana kadar o yazıları yazdı. Gerçekten bir efsaneydi. Hayatlarını hukuka adamış bu uğurda büyük bedeller ödemiş iki kardeşti Burhan ve Orhan Apaydın” dedi.
Sanatçı Zafer Algöz ise “Çok kıymet verdiğim saygıdeğer bir insandı. Kimsenin bilmediği bir özelli büyük bir Beşiktaşlı idi Mekanı cennet olsun” diye konuştu.
Burhan Apaydın ile Yassıada’da birlikte savunma yaptıklarını anlatan TBMM eski Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk ise şunları söyledi:
“Çok cesur bilgili bir avukat ve hukukçuydu. Tekrar cezaevinde birlikte tutuklu kaldık. Onun tutukluluğu uzun sürdü ben iki ay sonra tahliye oldum. Tekrar mahkemelere devam ettim ama Burhan bey 9 ay tutuklu kaldı. Sonra milletvekili seçildi. Milletvekili seçilince o zamanki mahkemeler adil mahkemelermiş Burhan Apaydın’ı tahliye etti. Tahliye olarak meclise geldi. Vatansever soğukkanlı, hukuk ilmini içinde kavramış büyük usta idi”.
İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da Burhan Apaydın’ın verdiği hukuk mücadelesi ile genç meslektaşlarına yol gösterdiğini ifade ederek “Bu bir hukuk mirasıdır. Bu mirasa iz bırakanlar çok önemli şeyler katıyorlar. Burhan Apaydın da böyle miras bırakanlardan biridir. Hukuk camiasının başı sağ olsun. Nur içinde yatsın” ifadelerini kullandı.
(İHA)