BIST 10.644
DOLAR 32,16
EURO 35,07
ALTIN 2.525,01
HABER /  POLİTİKA

Köşkün Baykala itirazı var

Çankaya'da neler konuşuldu? Baykal 'iç siyaset yoktu' diyor ama gelen son haberler çok farklı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül'ün çağırdığı CHP ve MHP liderleri ısrarla "iç siyaset konuşulmadı" diyor. Dış politika konuşulduğunu belirten Baykal, konuyu Köşk'te yenilen mantıya kadar uzatmıştı.

Oysa Köşk'ün içinden gelen sesler çok farklı. Köşk kaynaklarından gelen son açıklama tartışmanın şeklini değiştirdi. CNN Türk'ün bu kaynaklardan aldığı bilgiye göre gerilim konuşulmuş..

Çankaya Köşkü kaynakları, her iki görüşmede de siyasetteki gerilimin ele alındığının altını çiziyorlar. Kaynaklar, "Buna rağmen özellikle Sayın Baykal'ın neden hiçbir şey konuşulmamış gibi davrandığını anlamakta zorlanıyoruz" dedi.

İki taban tabana zıt açıklama söz konusu. Hassas bir konuda tarafların bu kadar birbirinden uzak değerlendirme yapması düşündürücü.. Köşk'ten gelen bu son açıklamalar sonrası kafaları iyice karıştı. Gözler  muhalefet liderlerinin vereceği cevaba çevrildi.

DİĞERLERİ  'İÇ SİYASET KONUŞULDU' DİYOR

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, DSP lideri Zeki Sezer ve ÖDP lideri Ufuk Uras ile yapılan görüşmelerde iç siyaset konusu gündeme gelmişti.. Hatta Uras, Gül'e liderleri yuvarlak masa etrafında toplaması önerisini iletmişti.