BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,82
ALTIN 2.406,89
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

BMWden adrese teslim

BMW Grubu, otomobilleri daha güvenli ve konforlu hale getirmek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Abone ol BMW Grubu uzun yılların vermiş olduğu bilgi birikimiyle birlikte otomobil içindeki ve dışındaki tüm ağ bilgilerini sürücünün kontrolüne sunan iletişim destek sistemi ConnectedDrive’ı geliştirdi.

Üretmiş olduğu tüm otomobillerde üst düzey teknoloji, güvenlik ve konfor donanımları sunan BMW Grubu, sürücü ve otomobiller arasındaki iletişimi güçlendirme konularındaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Navigasyon sistemini 1994 yılında otomobillerinde kullanan ilk Avrupalı üretici olan BMW Grubu, bu öncülüğünü yeni teknolojilerle geliştirmeye devam ediyor.

Sürücünün otomobil dışındaki bilgileri kullanması ve bu bilgilerin otomobillerin fonksiyonlarına entegre edilmesi BMW ConnectedDrive sistemiyle birlikte mümkün oluyor. BMW ConnectedDrive sistemi sürücü, otomobil ve dış dünyayı birbirine bağlayarak iletişim akışını genişletip arttırmayı hedefliyor. BMW ConnectedDrive sistemiyle birlikte otomobil ve çevre arasındaki sınırlı iletişim, bir yardımcı sürücü rolüyle BMW ConnectedDrive tarafından üstleniliyor.

Telematik ve Online Servisler

BMW Destek Telematik Servisi 1999 yılından itibaren otomotiv sektöründe bir öncü durumunda. Avrupa’daki tüm BMW modellerinde bulunan BMW Destek Telematik Servisi, sürücüye acil durum çağrısı, Bilgi Servisi’ni kullanarak yerel bilgilere ulaşılabiliyor. Böylece, o bölgedeki yardım hizmeti ve güncel trafik bilgilerini bir arada sunuyor. 24 saat operatör destekli bilgi sistemi sayesinde sinemalarda gösterilmekte olan film bilgileri, restoran adresleri, oteller ya da ziyaret edilecek yerler gibi istenen tüm bilgiler doğrudan BMW Çağrı Merkezinden otomobile iletiliyor. Bunun için sürücünün yapması gereken tek şey navigasyon sisteminde tek tuşa basmak. BMW Mobil Online internet portalı, geleceği bugüne taşıyarak tüm BMW modellerinde sürücülerin internete doğrudan erişmesini sağlıyor.

Yardımcı Sürücü BMW ConnectDrive

Elektronik ve mekanik sistemlerin muhteşem koordinasyonuyla birlikte sürücüye direksiyonda tam ve eksiksiz destek sunuyor. BMW ConnectedDrive kavramının temel prensibi, gerekli olduğunda sürücüyü uyarmak, ancak hiçbir zaman müdahale etmemektir. Bunun nedeni karmaşık kararlarda insan beyninin daha doğru karar vermesidir. Hiçbir teknoloji, otomobilin önüne çıkan bir engelden kaçmak için yapılacak ani bir manevranın, ters yönden gelen bir başka sürücünün ya da bir yayanın hayatını tehlikeye atıp atmayacağını bilemez.

BMW ConnectedDrive, sürücü ve teknoloji arasında kurulan bağlantıyı en efektif şekilde ve hedef odaklı bir iş bölümüyle paylaşmasını sağlıyor.
Acil durum desteği sayesinde bir ya da birkaç hava yastığı etkinleştiğinde sistem, 24 saat çalışan BMW Servis Merkezi’ni uyarır ve yardım ekibi derhal kaza yerine ulaşır.

V-Info + Trafik Bilgi sistemiyle birlikte, trafik sıkışıklığının yeri, uzunluğu ve nedeni, trafiğe girmeden önceki son çıkış bilgileri sürücüyü yol durumuyla ilgili bilgilendiyor. My Info sistemiyle sürücünün otomobile yüklemek istediği tüm bilgiler tek tuş aracılığıyla navigasyon sistemine entegre edilebiliyor.

Kişiye özel yol, rota, banka bilgileri, online haber servisleri ve hava durumu bilgileri sürücünün yol sırasında farklı beklentilerine cevap veriyor.

İş Dünyasına Bağlantı

BMW Online ile kullanıcılar borsadaki en son hisse senedi fiyatları ve iş dünyasından haberler hakkında bilgilendiriliyor. Sürekli olarak güncellenen hisse senedi fiyatlarının dışında, sistem aynı zamanda şirket haberlerini ve borsa grafiğini de sunuyor. Böylece borsa ile ilgilenen BMW sürücüsü, seyahat ederken sadece son fiyat bilgilerini değil, aynı zamanda kişisel gereksinimine göre seçebileceği özel bilgileri de edinmiş oluyor. Bu uygulama BMW Online kullanıcılarının, Avusturya, Belçika, Fransa, İngiltere, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsviçre'de aynı bilgi sisteminden faydalanmasını sağlıyor.