BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA

Bahçelinin kırmızı çizgileri

MHP Lideri Bahçeli, MYK toplantısında ilginç açıklamalar yaptı. Kapalı toplantının ayrıntıları şöyle:

Abone ol

İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA/
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’ye açılan kapatma davasıyla ilgili krizin anayasa değişikliğiyle aşılamaması halinde yerel seçimlerle birlikte, erken genel seçimin de gündeme gelebileceğine söyledi.

MHP’NİN KAPATMA DERDİ YOK
Parti kapatmaya karşı olduklarını vurgulayan Bahçeli, “MHP’yle ilgili kapatma konusunda bir şey yok” dedi. Bahçeli, parti kapatmayla ilgili anayasa değişikliği konusunda kendilerine AK Parti’den gelmiş bir teklif bulunmadığını, bu konudaki kırmızı çizgileri açıkladıklarını, çizgilerinde de bir değişiklik olmadığını söyledi.

ARA REJİMLER ZARAR VER
Bahçeli, dün Çankaya Köşkü’ne çıkmadan önce partisinin MYK üyeleriyle bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantıda güncel konuları değerlendiren Bahçeli, parti kapatmaya sonuna kadar karşı olduklarını söyledi. Parti kapatma yoluyla sorunların aşılamayacağını, demokrasinin bundan büyük yaralar aldığını, yaşanan sürecin rejimi bunalıma doğru götürdüğünü ifade eden Bahçeli, “Parti kapatma konusunda en büyük acıyı çekenlerden birisi MHP. Ara rejimlerle kapatılan MHP, 27 yıldır toparlanamıyor. Taşrada, Keban’da, Keşan’da evine götüreceği 3 ekmeğin parasını ayırıp partilerin teşkilatlarını ayakta tutmaya çalışan insanlar var. Siyasi partiler kolay kurulmuyor, kolay yaşatılmıyor” dedi.

SEÇİM OLABİLİR
Bahçeli, anayasa değişikliği konusunda uzlaşma sağlanamaması durumunda Ak Parti’nin referanduma gitme ya da Meclis’te başka partilerin desteğiyle değişiklik yapma yolunu seçebileceğini ifade etti. Bunda başarılı olamaması halinde Bahçeli, “Yerel seçimler 2009’da. Ancak yaşanan süreç, yerel seçimlerle birlikte erken genel seçimi gündeme getirebilir.Bu nedenle bugünden itibaren seçime hazırlık için start veriyoruz” diye konuştu.

SAĞDUYU ÇAĞRISI NE?
Bahçeli, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere itidal ve sağduyu çağrısı konusunda da, “Merak ediyorum, kendi isteğiyle mi, AK Prati’nin telkiniyle mi yaptılar. Duruş ve söylemlerine bakılırsa AK Parti ile ilgili ne düşündüklerini anlamak mümkün. Kaldı ki Türkiye 5.5 yıllık AK Parti iktidarında onca badireden geçti, Kıbrıs gibi konularda bunların hiç ortak hareket ettiğini, ülkeyle ilgili hassasiyet koyduklarını görmedik, şahit olmadık” yorumunu yaptı.

GÜL ARADI
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Afrika ziyaretinden önce kendisini aradığını ve görüşmek istediğini belirterek, “Cumhurbaşkanı aradılar.Yemekte bir araya gelmek istediklerini söylediler. Ancak ben kendilerine bir kahve ya da çay içmeye gelebileceğimizi, ana muhalefet partisi lideriyle daha önce görüşmesinin daha yerinde olacağını söyledim” dedi.

ERGENEKON’A BULAŞTIRMAK İSTEYENLER VAR
Başbakan’ın dava açıldığı günün ertesi günü ilk milletvekili seçildiği gün olan 14 Mart günü Siirt’e gittiğini, 21 Mart Nevruz günü Ergenekon operasyonun daha da genişlediğine dikkat çeken Bahçeli, yaşanan gelişmelerin ilginç ve ibret verici olduğunu söyledi. Ergenekon operasyonu sürerken geçmiş dönemde MHP’li olan Sevgi Erenerol, MHP eski milletvekili Servet Turgut’un karıştığı olay gibi bazı olayların gündeme getirilerek olaya MHP’nin karıştırılmak istendiğini, ancak MHP’yle olayın ilgisinin bulunmadığını söyledi.

DTP AYAKLANMA PROVASI YAPIYOR
21 Mart Nevruz’da yaşananlara değinen Bahçeli, DTP’nin birçok ilde ayaklanma provaları yaptığını, Güneydoğu ve PKK sorununun başka bir zemine çekilmek istendiğini ifade etti.

MHP’YE KAPATMA YOK
Bazılarının MHP’ye de kapatma davası açılacak şeklinde yorumlar ylaptıklarını hatırlatan Bahçeli, “MHP’ye kapatma davası gibi bir durum yok. MHP’ye dava açılmasını gerektiren bir durum da yok” değerlendirmesinde bulundu.

TÜRBAN ASKIDA
Bahçeli, MHP’nin desteğiyle türban konusundaki anayasa değişikliğinin yapılmasına karşın, sorunu üniversitelerde çözecek olan YÖK Ek 17’deki değişikliğin Ak Parti’nin geri çekilmesi nedeniyle yapılamadığını, bunun askıya alındığını söyledi.