BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.398,81
HABER /  GÜNCEL

Vakite hedef gösterme cezası

TSK'da bazı generalleri terör örgütlerine hedef gösterdiği iddiasıyla yargılanan Vakit'in davası sonuçlandı.

Abone ol

“TSK’da görev yapan bazı generalleri terör örgütlerine hedef gösterdikleri iddiasıyla” yargılanan Anadolu’da Vakit Gazetesi sahibi Nuri Aykon ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Harun Aksoy, 20’şer bin YTL adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Aykon ile Aksoy’u, “terörle mücadelede görev alan kişileri terör örgütlerine hedef göstermek” suçundan ayrı ayrı 20’şer bin YTL adli para cezasına çarptırdı.

İSİM VE FOTOĞRAFLARI YAYIMLANMIŞTI

Yargılama aşamasında esas hakkındaki mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı Celal Kara, Anadoluda Vakit gazetesinin 28 Şubat 2006 tarihli sayısında yer alan bir haberde, terörle mücadele kapsamında TSK’da görev almış İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Güven Erkaya, Teoman Koman, Erol Özkasnak ve Osman Özbek gibi üst düzey generallerin isimleri ve fotoğraflarına yer verildiğini bildirmişti.

Haberde Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Yekta Güngör Özden, Vural Savaş ve Kemal Gürüz’ün de isimlerine ve fotoğraflarına yer verildiğini belirten savcı Kara, bu kişilerin faaliyetlerinden bahsedilerek, terör örgütlerine hedef gösterildiklerini savunmuştu.