BIST 10.268
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.410,65
HABER /  GÜNCEL

İşçiler aldatılmaya gelemedi

Denizli'de yapımı süren toplu konut inşaatında çalışan işçiler, ücretlerinin ödenmediği iddiasıyla eylem yaptı.

Abone ol

Denizli Belediyesinin merkeze bağlı Üçler beldesinde yapımını başlattığı 800. Yıl Toplu Konutları inşaatında çalışan işçiler, yüklenici firmadan yaklaşık 6 aydır ücret alamadıkları ve kendilerine Kurban Bayramı öncesi verilen çeklerin karşılıksız çıktığı iddiasıyla Delikliçınar Meydanı'ndaki Yeni Cami önünde toplandı.

İstiklal Caddesi'ni trafiğe kapatan gruptakiler, caddeden geçmek isteyen araçlara, tekme ve yumruklarla müdahale etti. Polisle görüşen işçiler, daha sonra yolu yeniden trafiğe açtı. Grupta bulunan Ali Ö. ile Yılmaz Ç, İstiklal Caddesi'nde bulunan boş bir binanın çatısına çıkarak ateş yaktı.

Olay yerine gelen Denizli Emniyet Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan'ın gruptakilere eylemi sonlandırmaları çağrısında bulunmasının ardından, polisin müdahalesiyle çatıdan indirilen Ali Ö. ve Yılmaz Ç, ifadeleri alınmak üzere Çınar Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.

Eylemin sonunda gazetecilere açıklama yapan taşeron firma temsilcisi Kurtuluş Bozkır, çalışanlara yaklaşık 6 aydır ödeme yapılmadığını, biriken borcun 2 milyon YTL civarında olduğunu, çalışanların mağdur olduğunu iddia etti.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile görüştüklerini ifade eden Bozkır, belediye başkanından aldıkları söz doğrultusunda eylemi bitirdiklerini söyledi. Gruptakiler, basın açıklamasının ardından dağıldı.