BIST 10.238
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.404,34
HABER /  DÜNYA

İnternete fitneyi saldı

İslama ve müslümanlara inanılmaz hakaretler var. Fitne filmi internetten yayınladı. Büyük tepki var.

Abone ol
İNTERNETHABER

Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders, İslam'a hakaret yağdırdığı "çirkin fitne"yi sanal alemde yayınlamaya başladı. Filme Hollanda hükümeti yayın izni vermemişti.

17 dakikalık olan kısa filme "FİTNE" ismi verildi. Görüntülerde Kuran'daki surelerden alıntılar yer alıyor. Film müslüman din adamlarının konuşmaları ile sürüyor.

Hollandalı politikacı, polis koruması altında

Kısa filmde 11 Eylül saldırısı ile çeşitli şiddet olaylarına yer veriliyor. Ve tüm bu şiddetin kaynağı olarak da müslümanlar gösteriliyor. "FİTNE" olarak tüm İslam alemi damgalanıyor.

Filmin sonunda ise yırtılan bir kağıt sesi eşliğinde, 'nefret dolu sözleri Kuran'dan çıkarmak Müslümanlara düşer" deniyor ve film "İslamileşmeyi durdurun. Özgürlüğümüzü savunun." sloganıyla bitiyor.

Bu çirkin "fitne" Youtube gibi büyük paşlaşım sitelerine de aktarıldı. Ancak Youtube videoya yasak koydu. Diğer sitelerde ise yayınlar sürüyor.

BAŞBAKAN KINADI

Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende, ulusal televizyona çıkarak yaptığı konuşmada filmi kınadı. Balkenende, filmin İslam'ı şiddetle eş gösterdiğini ve Müslümanları incitmekten başka bir işe yaramadığını söyledi.

FİLM YAYINLANMADAN TEPKİ ALMIŞTI

İslam'ı yeren bir filmin yapılıyor olduğu haberleri bile bazı Müslüman ülkelerde protesto eylemlerine yol açmıştı. 44 yaşındaki Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, daha önceden aldığı ölüm tehditleri nedeniyle polis koruması altında.

İNATLA 'FİTNE'Yİ YAYDI

Hollanda hükümeti uzun süre Wilders'i bu filmden vazgeçirmeye çalıştı. Hollandalı yayıncılar böyle bir filmi televizyonlarda yayınlamama kararı aldılar. Bazı internet servis sağlayıcıları da filmi yüklemeyi kabul etmediler.

Filmi yayınlayan İngiltere merkezli büyük bir paylaşım sitesinin yetkilileri ise amaçlarının tarafsızca ifade özgürlüğüne ortam yaratmak olduğunu savundular.

DAVA AÇILDI

Hollanda'da bir yargıç, bugün Bir Müslüman derneğinin filmin nefreti kışkırtmayı suç sayan yasaları ihlal ettiği yolundaki başvurusunu ele alacak.

Wilders'in filmi sadece Hollanda'da değil uluslararası alanda da kaygı yaratmıştı. NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi Geert Wilders'in İslam dini hakkındaki filminin Afganistan'daki ittifak askerlerine zarar verebileceğini söyledi.

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ), İslam korkusunu yayan tutumların dünya güvenliği ve asayişi açısından tehdit oluşturduğu uyarısında bulundu.

(NOT: Elbette 'bu fitne' videoyu yayınlamayacağız. )