BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,21
ALTIN 2.452,73
HABER /  GÜNCEL

Korkmaz küfür etti ben de tekme attım

Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz'ın katil zanlısı biri polis 4 kişinin ifadeleri ortaya çıktı.

Abone ol

Polis memuru M.S., 3-4 kişinin saldırısına uğrayan Korkmaz’ın kendisine küfrettiğini savunarak, “Yanında giderek 2-3 kere karnına tekme attım.” dedi. Zanlılardan M.V. de Korkmaz’ı tekmelediğini dile getirdi.

Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla tutuklanan biri polis 4 şüpheli, ifadelerinde olay gecesini anlattı. Zaman gazetesinden Burak Çan imzalı haberde zanlıların ifadeleri yer alıyor. 

ARKAMDAN KÜFRETMEYE BAŞLADI

Alınan bilgilere göre Eskişehir 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde ifade veren M.S., olay günü sivil polis olarak görev yaptığını söyledi. Olayın meydana geldiği ekmek fırınının önünde diğer polislerle beklediğini ve caddede bulunan göstericilerin taşlarla saldırdıklarını anlatan M.S., olaylarda ayağına taş gelmesi sonucu yaralandığını ve bu şekilde çalışmaya devam ettiğini belirtti. Gruptaki gençlerden birinin yanından geçtiğini ve az ileride 3-4 kişi tarafından durdurulduğunu kaydeden polis, “Fırının önünde gencin vurularak yere düşürüldüğünü gördüm. Yanlarıına giderek genci bırakmalarını söyledim. Daha sonra yanından ayrılarak Yunus Emre Caddesi’ne doğru yöneldim. Bu sırada arkamdan bana küfür etmeye başladı. Ben de yanına giderek 2-3 kere tekme attım. Ayağım sakatlandığı için çok şiddetli vurmadım. Tekmelerim de karın bölgesine doğruydu.” diye konuştu.

YERDEN KALKARAK UZAKLAŞTI

Olayın meydana geldiği yerdeki ekmek fırınının sahibi İ.K. ise akrabalarını arayarak kendisini fırından almaları için çağırdığını söyledi. Akrabalarının fırına gelmesinin ardından kapı önünde beklediklerini ifade eden İ.K., bir polis memurunun, kaçan bir genç için ‘tutun, yakalayın kaçmasın’ diye bağırdığını aktardı. Bunun üzerine polise yardımcı olmak için gence çelme taktığını kaydederek, “Şahıs benim çelmemde düşmedi ama daha sonra yere kendiliğinden düştü. Bunun üzerine polis memuru şahsın yanına gelerek tekme attı. Polis uzaklaştığı sırada yerdeki şahıs polise yönelik ağır küfürler etti. Daha sonra polis tekrar gelerek ‘küfür etme, çek git buradan’ diyerek karın bölgesine bir iki tekme daha savurdu. Sonra genç olduğu yerden kalkarak uzaklaştı.” ifadelerini kullandı. İ.K., fırının güvenlik kameralarına tamir için format atıldığını da savundu.

Diğer şüphelilerden M.V. de olay günü sivil polis memurunun kendilerine ‘yakalayın’ diye bağırması üzerine şahsı tuttuklarını ve bu sırada şahsın ettiği küfürleri üzerine alındığını dile getirdi. M.V., “Şahıs yerdeyken o anda birkaç tekme attım. Ben öldürmeye yönelik hareket etmedim. Sivil polis de gencin yanına geldikten sonra birkaç tekme de o attı. Daha sonra genç kalkarak uzaklaştı.” şeklinde konuştu. Şüpheli R.K. ise polise yardımcı olmak için hareket ettiklerini ve genci bunun için durdurduklarını savundu.

VALİ: AĞIRLIKLA SİVİLLER İŞİN İÇİNDE

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili 4 kişinin tutuklanmasını değerlendirdi. Suçu devlete atan bir anlayışın gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Tuna, sorumluların cezalandırılacağını kaydetti. Tuna, "Kim ne yaptıysa karşılığını bulacaktır. Biz bunu polis yapmadı demiştik, yine o sözümüzün arkasındayız. Burada ağırlıklı olarak sivil kişiler işin içinde. Büyük bir teşkilatın içinde buna karışmış maksadını aşan veya haddini aşan görevlilerimiz olabilir, bununla ilgili gereken yapılır demiştik. Gereken de yapılıyor,  hem görevden uzaklaştırıldı hem de tutuklandı.” dedi.