BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Bayram namazı iki kez kılındı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bayram namazı iki kez kılındı. <br/>Sabahın ilk saatlerinden itibaren bayram namazı kılmak için camilere gide...

Abone ol

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bayram namazı iki kez kılındı.
Sabahın ilk saatlerinden itibaren bayram namazı kılmak için camilere giden vatandaşlar camilerin içlerini ve avlularını tamamen doldurdu. Birçok insan yer bulamadığı için bayram namazı yeniden kılındı.
İHA’ya konuşan Vahid Kurbanov, "Dünya Müslümanlarına huzur, barış içerisinde savaşsız, birbirlerinin değerini bilerek yaşamalarını diliyorum. Bayramınız kutlu olsun" dedi.
Nizamettin Zerger de, "20 yıldır burada namaz kılıyorum. 90’da buraya geldiğimizde bayram namazını 6 kişiyle kılmıştık. Şimdi bu cemaati gördüğümde gözlerim yaşarıyor. Üstelik namaz kılan cemaatin yüzde 80’i genç nesil. 70 yıl komünizm rejiminden sonra biz de aslımıza döndük ve daha da döneceğiz" şeklinde konuştu.
Türkiye dahil dünyanın birçok Müslüman ülkesinde bayram namazı 8 Ağustos’ta kılındı. Azerbaycan’da ise bu yıl bayramın ne zaman başladığı ve bayram namazının ne zaman kılınacağı tartışmaları damgasını vurdu.
Her yıl bayramda, bayramın tarihi ve namaz vaktine yönelik fetva yayımlayan Kafkas Müslümanları İdaresi’nin (QMİ) bu defa fetva yayımlamaması ve Ramazan ayı öncesi yayımlanan fetvada bulunan bayramın “8 veya 9 Ağustos” günü kutlanacağı yönündeki ifadeler, belirsizliğe sebep olmuştu.
(İHA)