BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,85
ALTIN 2.390,04
HABER /  DÜNYA

Mücadelemiz devam edecek

Eşkişehir’deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşinin katillerinin bulunması içi...

Abone ol

Eşkişehir’deki Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşinin katillerinin bulunması için hukuksal mücadelelerinin devam edeceğini belirtti.
Ağabey Korkmaz açıklamasında, elde edilen görüntülerin açılmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu belirterek, "Önce oradaki fırın sahibi kameranın çalışmadığı hatta bozuk olduğunu beyan ediyordu ilk günden beri. Ondan sonra söz konusu kayıtların bilirkişilere gönderilmesi sonucu kayıtların silindiği ve alelade bir silinme değil uzman ellerce silindiği tespit edildi. Bunun tespitinin ardından öncesinde de fırın sahibi o gün orada olmadığını, şehir dışında olduğunu beyan ediyordu. Tabi bu kayıtların açılmasından sonra fırın sahibinin birçok yalanı ortaya çıkmış oldu. Fırın sahibinin de olaya karıştığı tespit edildi. Ve maalesef birde kamu görevlisi olan bir polis olaya karışmış. Sadece bir polisin olaya karışmış olma ihtimali mümkün değil çünkü gerek o kayıtta gerek diğer kayıtlarda o gün aynı saatte olay yerinde birçok polisin olduğu sabit. Video kayıtları ile sabit. Polis ben karışmadım, benim suçum yok deyip olaydan sıyrılamaz. Çünkü polisin görevi asayişi sağlayıp hukuksuzluk oluşmasını engellemektir. Hukuka aykırı eylem yapmasını görüp engellememesi bile, sadece bu eylem bile suça iştirak niteliğindedir. Darp eylemine katıldığı için bir şüpheli polis gözaltına alındı. Ama o gün orada kimlerin görevli olduğunu birebir darp fiiline iştirak etmemişse de o darp eylemine engel olmayan diğer polisler içinde gereken işlemlerin yapılması için başvuruda bulunacağız" ifadelerini kullandı.
Korkmaz, bunun sadece Korkmaz ailesinin davası olmadığını, Türkiye’nin davası olduğunu söyleyerek, "Bundan sonra anaların ağlamaması evlatların yitirilmemesi için umarım polis de şiddet yanlısı vatandaşlar da bunun cezasız kalmayacağından korkarlar, bir daha öyle eylemler icra etmezler. Bu süreçte hukuki olarak yapılması gereken ne varsa hukukun bize izin verdiği her türlü yola başvuracağız" dedi.
(İHA)