BIST 10.187
DOLAR 32,29
EURO 35,02
ALTIN 2.455,99
HABER /  GÜNCEL

Konyada standart yükseliyor

Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içinde gerçekleştirdiği yol, kaldırım, parke yenileme çalışmaları sürüyor.

Abone ol

Konya Büyükşehir Belediyesi"nin şehir içinde gerçekleştirdiği yol, kaldırım, parke yenileme ve asfalt çalışmaları sonucu kaliteli caddeler ortaya çıkıyor. Rektörlük önünde kaldırım düzenleme ve asfalt çalışması yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yol kenarlarına su birikintisini önlemek için beton yağmur olukları yerleştirdi. Fen İşleri Daire Başkanı Selim Büyükkarakurt, bölgede bundan sonra herhangi bir kazı çalışması yapılmayacağını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte şehir içi yol, kaldırım, parke yenileme ve asfalt çalışmalarına hız verdi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı"na bağlı ekipler, Beşyol Kavşağı ile Alaaddin Tepesi arasındaki yolda 3 gündür gece-gündüz devam eden çalışmaları tamamladı.

Bugün akşam saatlerinde yeniden trafiğe açılacak olan bölgede dün akşam incelemelerde bulunan Fen İşleri Daire Başkanı Selim Büyükkarakurt, şehir genelinde ihtiyaç duyulan alanlarda asfalt çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “3 gün gece-gündüz sürdürülen çalışmanın ardından bölge yeni çehresine kavuştu. Rektörlük önündeki bölge, şimdi daha rahat ve kullanışlı bir hale geldi. Şehir merkezinde başlattığımız yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında ele aldığımız bölgede asfalt baştan sona yenilenirken, kaldırım seviyeleri AB standardı olan 8 cm"ye düşürüldü. Geçtiğimiz yıl yarım kalan çalışmaları, bu yıl sezonun başlaması ile birlikte tamamladık. Kaldırımlar yenilenirken, yol kenarlarında su birikintisini önlemek için beton yağmur olukları yapıldı. Artık bu bölgede su birikmeyecek. Yoldan geçen vatandaşlarımızın üzerine araçlardan su sıçramayacak” dedi.

Bölgede çalışma yapmadan önce ilgili altyapı kuruluşları ile gerekli yazışmaları yaptıklarını vurgulayan Büyükkarakurt, uzun süre dayanacak şekilde asfalt yapılan bölgede bundan sonra herhangi bir kazı çalışması yapılmayacağını ifade etti.

TIP FAKÜLTESİ ÖNÜNDEKİ ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR
Çalışmaları devam eden Meram Tıp Fakültesi Hastanesi önündeki çalışmalar ile ilgili de bilgi veren Büyükkarakurt, şunları söyledi: “O bölgede büyük bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Sadece yol genişletme ve asfalt çalışması yapmıyoruz. 2 şeritten 3 şerite çıkaracağımız yol üzerinde elektrik telleri yüzeyden geçiyordu. Onların yer altına alınması zaman gerektiriyordu. Bunları alta alırken yol çalışması da yapmak kolay olmadı. Yoksa, o bölgede herhangi bir gecikme söz konusu değil. Çalışmalar tamamlandığı zaman görülecek ki, güzel bir yol olacak, verilen emek daha çok ortaya çıkacak. Şimdiden hayırlı olsun.”