BIST 10.932
DOLAR 32,22
EURO 35,06
ALTIN 2.451,58
HABER /  EKONOMİ

Onur Air Ankarada

Onur Air İstanbul’dan sonra Ankara merkezli ekonomik seferleri başlatıyor.

Abone ol

İç hat uçuşlarına başladığı 2004 yılında 1 milyon 600 bin ve geçen yıl ise 2 milyon 100 bin yolcu taşıyan Onur Air"in bu yılki hedefi 2 milyon 500 bin yolcu. Havacılığın önündeki iki büyük engel olan yakıt fiyatı ve dövizdeki artışlar bilet fiyatlarını baskı altında tutarken bu ekonomik türbülansa direnen Onur Air şimdi de Ankara merkezli ekonomik uçuşlarına başlıyor.

İstanbul çıkış ve varışlı yolcu talebini büyük ölçüde karşıladığını düşünen Onur Air, yarından itibaren Ankara"dan karşılıklı olarak İzmir, Antalya ve Diyarbakır seferlerine başlıyor. Ankara çıkış ve varışlı seferlerin bilet ücretleri 78 YTL"den başlayacak.

Filosundaki 29 uçağın dokuzunu bu yıl iç hat operasyonuna ayıran Onur Air, kısa süre sonra Ankara"dan Trabzon ve Erzurum seferlerine de başlamayı planlıyor.

Ekonomik dalgalanmalardan fazlasıyla etkilenen havacılık sektöründe uçağın hareket ettiği anda tüm giderleri sabit kalırken tamamen doluluk oranına göre kar marjı belli oluyor. Boş koltuğun depolanabilir bir ürün olmaması nedeniyle de şirketlerin yolcu azalmalarına tahammülü bulunmuyor. Dış hat uçuşlarını 14 yıllık bir deneyimle gerçekleştiren şirketin iç hatlardaki amacı ise daha çok yolcunun tercih ettiği havayolu olmak. Bu nedenle bilet ücretlerini olabildiğince alt seviyelerde tutan Onur Air, daha çok yolcunun uçarak uçuşlarda boş koltuğun kalmaması prensibiyle hareket ediyor. Bu işletme mantığı da düşük ücret olarak Türk halkına yansıyor.

Çeşitli kampanyalarla uçağa binmeyi teşvik eden ve geçtiğimiz aylarda 9 YTL"ye sattığı biletlerle dikkat çeken şirketin Ankara merkezli uçuşlarla tüm Türkiye geneline yayılmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Onur Air"in Ankara merkezli uçuşlarının saatleri ise şu şekilde belirlendi:
Ankara-Antalya: 18.45
Antalya-Ankara: 20.15

Ankara-Diyarbakır: 09.15
Diyarbakır-Ankara: 11.30

Ankara-İzmir: 13.45 ve 22.15
İzmir-Ankara: 07.00 ve 16.00