BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kadıköyde Gazhane şenliği

Kadıköylüler bu yılda gazhanenin kültür merkezi olarak yeniden canlandırılması taleplerini yinelediler.

Abone ol

“Gazhanede şenlik var komşunu da al gel” sloganıyla yola çıkan gazhane çevre gönüllülerinin organize ettiği şenlikte Kadıköylüler bu yılda gazhanenin kültür merkezi olarak yeniden canlandırılması taleplerini yinelediler. Kadıköy Belediyesinin desteği ile bu yıl 5.si organize edilen şenlik gazhanede binasında gün boyu süren etkinliklerle gerçekleşti. Kadıköy"deki ilköğretim öğrencilerinin ve Kadıköylülerin katıldığı etkinliklere Kadıköy belediye başkanı Selami Öztürk ve Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen katıldılar.

Gazhane çevre gönüllüleri adına konuşan Nilgün Canbolat “Kentsel dönüşüm projelerinde Hasanpaşa Gazhanesinin de yer alması sivil inisiyatiflere yerel yönetimlerin ortak çabasına önemli bir örnek oluşturacaktır. 10 yıldır Hasanpaşa Gazhanesini" nin Kültür Merkezi ve Endüstri Müzesi olarak yeniden işlevlendirilmesi talepleriyle hareket eden gazhane çevre Gönüllüleri olarak bizler , bu konuda çalışmalarımıza devam etmekteyiz.”dedi.

Etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk “Tarihi yaklaşık 115 yıl öncesine kadar uzanan ve zamanında Kadıköy"e hayat veren bu gazhanenin şimdi ise etrafına kültür sanat hizmeti vererek bu işlevine devam etmesini istiyoruz. Gazhanenin İTÜ tarafından çizilen planıyla beraber Kadıköylülerin buluştukları soluk aldıkları bir mekan olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız yeter ki bu konuda söz veren insanlar sözlerinde dursunlar “dedi.

Etkinler Kadıköy"deki çeşitli ilköğretim okullarının öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği şarkıların ardından ÇATDAL dans gurubunun gösterisiyle devam etti.Etkinliği akşam ki kısmında volkan Konak konseri yer almakta.