BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,03
ALTIN 2.472,17
HABER /  POLİTİKA

Unakıtan yorumlara katılmadı

Maliye Bakanı Unakıtan, piyasadaki dalgalanmayla ilgili yapılan yorumlara katılmadığını söyledi

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Piyasadaki dalgalanmaların bütçeye yansıması, bütçe hedeflerini saptıracak kadar değil'' dedi.

Unakıtan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çalışmalarından önce, gazetecilerin, piyasadaki dalgalanmalara ve bazı ekonomi çevrelerinin yorumlarına ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Olumsuz yorumlara katılmadığını belirten Unakıtan, ''Türkiye için şimdiye kadar birçok yorum yapıldı; bazıları müspet oldu bazıları menfi oldu. Ama Türkiye, planladığı, hedeflediği yola doğru gitti'' dedi.

Geçici dalgalanmalar karşısında hemen paniğe kapılmanın yanlış olduğunu; bunların nedenlerini yarın düzenleyeceği basın toplantısında anlatacağını bildiren Unakıtan, şunları söyledi:

''Bunların temelinde mali disiplin, mali güçlülük yatar. Bunların ne olduğunu rakamlarla yarın anlatacağım. Türkiye'nin Maliye Bakanı olarak, mali disiplin nerelerdeymiş, Türkiye'nin mali durumu neymiş açık açık ortaya koyacağım.
Piyasalardaki dalgalanmaların bütçeye yansıması olur da bütçe hedeflerini saptıracak kadar değil. Bizim, bütçede gerekli  tedbirlerimiz, önlemlerimiz, ayrı hesaplarımız da var. Kimse endişe etmesin. Bütçemiz ilk defa Mayıs ayı sonu itibariyle denk, hatta biraz da fazla bütçeyle karşı karşıyayız.''