BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,79
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

Konya-Ankara 150 dakika

Binali Yıldırım, 'Konya için söylenen 'Git gel 6 saat' sözü artık tarihe karışacak' dedi.

Abone ol

Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi'nin temeli atıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Konya Tren Garında düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ''Artık vakit, nakit oldu. Onun için ulaşım alt yapısını geliştirmemiz lazım'' dedi. Yıldırım, bu durumun bilincinde olan Hükümetin göreve geldiğinden beri gece gündüz demeden birikmiş sorunları çözmeye çalıştığını ifade etti.

Bakanlık görevinin başladığı günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine ''Ulaşım konusunda nasıl çalışmalar yürüteceğiz'' diye sorduğunu belirten Yıldırım, şunları kaydetti: ''Ben de (Marmaray Tüp Geçişi ve Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi var) dedim. Çünkü, özellikle hızlı tren projesi üzerinden 20 hükümet, 30 bakan geçmiş. Ancak bir türlü hayata geçirilememiş. Ben bunları söylerken Sayın Başbakan,(Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi yok mu?) dedi.
Bende (tabi ki var Sayın Başkanım) dedim. Yani bu projenin gerçekleşmesinde en büyük destek Sayın Başbakanındır.'' Türkiye'de ulaşım türleri arasında dengenin bozulduğunu yurt içinde ulaşımın karayolu taşımacılığına boğulduğunu anlatan Yıldırım, ''Karayolunun yükünü hafifletmek için kapsamlı bir strateji hazırlayarak uygulamaya koyduk. Hızlı tren projeleri de bu kapsamdadır. ''Hızlı trenin seferlerine başlamasıyla birlikte 'Git gel Konya 6 saat' sözü, 'Git gel Konya 2,5 saat' şeklinde
söylenecek'' diye konuştu.

Yıldırım, hızlı trenin ulaşımda büyük kolaylık sağlayacağını, akrabaların kentler arasında daha sık birbirlerini ziyaret edeceğini, öğrencilerinse Konya'daki ailelerinin yanlarında oturarak Ankara'daki öğrenimlerini sürdürebileceğini vurguladı. Yıldırım, 3,5 yılda demiryollarına 6 milyon YTL kaynak aktardıklarını bunun Hükümetin demiryollarına bakışını ortaya koyduğunu ifade etti.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya'yı neredeyse Ankara'nın komşu mahallesi haline getirecek projenin, Konya kültür hayatına önemli katkıda bulunacağını, aynı zamanda bölgedeki çevre il ve ilçeler için büyük bir ulaşım imkanı sağlayacağını söyledi.

Konya'nın bu yatırımı hak ettiğini ifade eden Akyürek, ''Böyle büyük yatırımlar önümüzdeki dönemde de devam edecek. Konya yatırımlarla öyle noktaya gelecek ki, artık 'Gez Konya'yı gör Dünyayı' denilebilecek'' dedi. Yıldırım, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in de katıldığı programın sonunda, hareket memurlarının kullandığı şapkalardan birini takarak, verdiği işaretle inşaat trenini hareket ettirdi.