BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konutta TOKİ modeli

Toplu konutta çıtayı yükselten TOKİ şehircilikte yeni bir soluk getirdi. Bayraktar Adana'da konutları gezdi.

Abone ol

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, toplu konut üretiminde çıtayı yükselttiklerini belirterek, "Toplu konutların yerini TOKİ şehirleri alıyor. TOKİ sayesinde düzenli kentleşmede önemli mesafeler alındı" dedi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin konut üretiminde çıtayı yükselttiğini belirterek, “toplu konutların yerini TOKİ şehirlerinin aldığını” bildirdi.

Yapımı devam eden Adana'daki TOKİ konutlarını inceleyen Bayraktar, ürettikleri konutların kalitesinin tartışılmaz olduğunu, bunun yanı sıra TOKİ sayesinde düzenli kentleşmede önemli mesafeler alındığını belirtti. TOKİ konutlarının yapıldığı bir semtte, diğer konutların değerinin de artırdığına dikkati çeken Bayraktar, “Her geçen gün daha fazla konutun yer aldığı projeleri hayata geçirdiğimiz için, toplu konutların yerini TOKİ şehirleri alıyor" şeklinde konuştu.

KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ

Bayraktar, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarıyla örnek şehir görüntüsündeki TOKİ konutlarına olan talebin sundukları kalite ve güvencenin sonucu olduğuna dikkati çekerek, “Biz aslında müteahhitle konut sahibi olmak isteyen dar gelirli arasında köprü görevi görüyoruz. TOKİ'nin işlerini müteahhitler yapıyor, paraları biz toplayıp müteahhide veriyoruz. Olası fiyat hareketliliklerinin neden olduğu farklılıkları konut sahiplerine yansıtmıyoruz. Bu yüzden vatandaş aldığı konut için ne kadar para ödeyeceğini peşinen biliyor” dedi.

Üretimin yüzde 80'i dar gelirliye

Bayraktar, TOKİ'nin öncelikli ev sahibi yapmak istediği kesimin alt gelir grubu olduğunu, bugüne kadar 312 bin adet olan konut sayısını 2011 sonuna kadar 500 bine ulaştırmayı hedeflediklerini belirterek, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki konut üretimimizin yüzde 80'i yine alt gelir grubuna yönelik olacak. Zaten bizim üst gelir grubuna yönelik konut üretmekteki amacımız, alt gelir grubunu finanse edebilmek. Biz alt gelir grubundan kar sağlamıyoruz, hatta üst gelir grubundan elde ettiğimiz kar olmasa zarar edebiliriz. 84 metrekarelik bir konutu 59 bin YTL'ye satıyoruz" dedi.