BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.383,36
HABER /  GÜNCEL

Emniyette terfi heyecanı

Polis Şurası'ndan ilk terfi haberleri gelmeye başladı. İşte İstanbul'da terfi eden müdürlerin isimleri;

Abone ol Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda, terfiye hak kazanan 386 ikinci sınıf emniyet müdüründen 157'si birinci sınıf emniyet müdürü oldu.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, kamuoyunda ''Polis Şurası'' olarak bilinen ve pazartesi günü Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplanan Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun çalışmaları sona erdi. Beş Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Teftiş Kurulu Başkanı ve Polis Akademisi Başkanı ile üç kıdemli emniyet müdürünün katıldığı toplantıda, bir üst sınıfa yükselmeye hak kazanan bin 711 emniyet müdür ve amirinin durumları değerlendirildi.

Toplantıda, 386 ikinci sınıf emniyet müdüründen 157'si birinci sınıf emniyet müdürlüğüne, 246 üçüncü sınıf emniyet müdüründen 232'si ikinci sınıf emniyet müdürlüğüne, 405 dördüncü sınıf emniyet müdüründen 383'ü üçüncü sınıf emniyet müdürlüğüne, 674 emniyet amirinden 646'sı ise dördüncü sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirildi.

İŞTE İSTANBUL'DA TERFİ EDEN MÜDÜRLER

Merkez Değerlendirme Kurulu'nun toplanarak, başkomiser ve komiser yardımcısı toplam bin 563 personelin terfi durumlarını değerlendirdiği de öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünde görevli 63 emniyet müdürü bir üst rütbeye terfi etti; 47 emniyet amiri de emniyet müdürü oldu.

Terfi eden emniyet müdürleri arasında, terörle mücadele, narkotik, mali suçlarla mücadele, personel, yabancılar ve EKKM gibi şubelerin müdürleri de yer alıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısının ardından, İstanbul kadrosunda görevli 2. sınıf emniyet müdürleri Tekin Kahraman, Mehmet Ali Akkaplan, Hasan Adak, Hüseyin Ümit Yüksel, Ali Gedik, Cengiz Koçak, Adnan Kurt ve Hulusi Çelik, 1. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti.

3. sınıf emniyet müdürleri Cahit Gök, Selim Kutkan, Tufan Ergüder, Selami Hüner, Şeref Aytekin, Avni Usta, Metin Aşık, Mustafa Köse, Salih Kara, Erol Etlik, Hikmet Taşdelen, Fenni Gürsel, Celalettin Martin, İbrahim Karadağ, Halil İbrahim Yaylagül, Hüseyin Aktaş, Ercan Çakmak, Ufuk Özdemir, Hanefi Sanbur, Nejat Bil, Ramazan Sefa Kabal, Halil Turan Erol, Cengiz Şenocak, Adnan Şahin, Eyüp Pınarbaşı, Nihat İşlek ve Orhan Kar da 2. sınıf emniyet müdürlüğüne yükseldi.

4. sınıf emniyet müdürü rütbesindeki 28 personel 3. sınıf emniyet müdürü, 47 emniyet amiri de 4. sınıf emniyet müdürü oldu.

Terfiler, 30 Haziran 2008 tarihi itibarıyla geçerli olacak.