BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Tansu Çiller dönüyor ama

Çiller'e DP'nin GiK heyeti gitmeye karar verince dönüş kararı alındı. Ama bu dönüş farklı bir dönüş

Abone ol

Siyasete dönmüyor Tansu Çiller, Kuşadası'ndan İstanbul'a dönüyor. Çünkü DP GİK heyeti ile İstanbul'da görümek istiyor.

Peki asıl soruya gelirsek, Çiller siyasete dönecek mi?

Hayır!

Hayır ama, şimdilik!

Yarın olabilir mi?

Çiller işte tam bu noktada kapıyı açık bırakıyor.

Süleyman Soylu ise, bu konuda rahat hareket ediyor. Daha bu sabah Çiller'le 45 dakika görüştü, karar vermesini istedi:

-Sayın Çiller ben burada hırsızlık yapmıyorum. Bu partinin geleceği için çalışıyorum. Buyurun gelin burada yapacaklarınızı yapın!

Tansu Çiller, Soylu'nun söylediklerini iyi analiz ederse, ne demek istediğini çok iyi anlayacaktır ama, o şu anda kilitlenmiş durumda. Yani DP'nin başına dönmeyi kafasına koymuş bir kere. Fatih Çekirge'ye de söylediği gibi en uygun zamanı kolluyor dönmek için:

-Süleyman Soylu 4 aydır bu partinin başında. Ona destek olmak lazım, Anadolu'yu turluyor, çalışıyor.

İyi de Tansu Hanım; Soylu'nun iyi niyetle çok çalıştığını bir tek siz bilmiyorsunuz ki... Kars'ın Digor İlçesi'nde Kars-Digor arası yolcu taşıyan otobüsün şoförü de bunu biliyor...

Herkes Çiller'den yeni bir şey söylemesini bekliyor...

Dönecek mi, kalacak mı?

-Havet!

Çiller'in verdiği cevap bu... Ama Soylu cephesi boş durmuyor, onlar da Çiller'in dediği gibi çalışıyor... Çiller'in dönüp dönmeyeceği yolundaki söylentileri kökünden ortadan kaldırmayı kafasına koyan Soylu'nun 7 kişilik GİK heyetini görevlendirmesinin nedeni bu... Olağanüstü Kongre kararı restinin çekilmesinin arkasında yatan gerçek bu... 

Bugün yarın "buyur gel" heyeti ile görüşecek olan Çiller'in ağzından çıkan her söz kendisini bağlayacaktır. O yüzden kesin kararını vermesi gerekiyor. Aksi takdirde, DP'de bundan böyle kurallar işleyebilir. Bu kuralların emrettiği ceza bildiğim kadarıyla ağır cezalardır.

Özeti şu:

Çiller'in Kuşadası'ndan İstanbul'a dönmesi kolay... Ama siyasete dönüşü o kadar kolay olmayacak gibi... Bunu farkettiği gün, Çiller'in ağzından "hayır" ifadesini kesin bir dille duyabileceğiz!