BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Konak Meydanı'nda neyi anlatacak!

CHP'ye kızan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Konak Meydanı'nda hangi gerçeği açıklayacak?

Abone ol

Kültür  ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendisi için "İzmir'e ne yaptın?" diyen Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'na tepki gösterdi. Günay, "İzmir'e yaptığım sanat faaliyetlerini, tanıtım faaliyetlerini parayla ölçemem ben. Bu arkadaşların bana 'İzmir'e ne yaptın?' diye sordukları gün, ben dünyanın 30 ülkesinden 70 gazeteciyi İzmir'e getirdim. Arkadaşların bu işleri kösteklemek yerine desteklemesini tavsiye ederim" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice'nin sahibi olduğu lokantada üyelerle kahvaltı yaptı.

KONAK MEYDANI'NA ÇIKAR ANLATIRIM

Bakan Günay, basın mensuplarının İnciraltı planına itirazların olduğunu hatırlatması üzerine de şunları söyledi:

"İnciraltı planlarını başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilgili birimlere danışarak yaptık. İnciraltı planlamasının kentte ne kadar beklentiye dönüşmüş olduğunu biliyorum. Danıştay sadece bir müellif imzası nedeniyle durdurma kararı vermişti. Biz Danıştay'ın uyardığı noktayı düzelttik. Yeni düzeltmeler yapsaydık yeni iptal gerekçeleri ortaya çıkardı. Eski proje aynı kaldı. Biz sadece yargının itiraz ettiği noktayı düzeltmeye yeni bir dava konusu ortaya çıkarmamaya çalıştık. Şimdi arkadaşlarımız plan notlarında bazı şeylere karşı olduklarını söylüyorlar. Bazı bölümler üzerinden kaygılar üzerinden itiraz ediyorlar. 80 bin yatak hayalimizden bile geçmez, kabus gibi görürüm. Arkadaşlarımız şimdi bu tereddüttü olan odayla paylaşıyorlar. Yeni bir dava sürecine girerlerse Konak Meydanı'na çıkıp ben bu gerçeği herkese anlatmak zorunda kalırım. Bu temel bir beklentiydi biz bu beklentiyi vermeye çalışıyoruz. Umuyor ve diliyorum ki dava yoluna girilmeyecek."